Dünya

Afganistan'ın başkenti Kabil'de patlama: En az 6 kişi hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanlığı'na yakın bir noktada meydana gelen canlı bomba saldırısını henüz üstlenen olmadı

27 Mart 2023 12:30

T24 Dış Haberler

Afganistan İçişleri Bakanı, başkent Kabil'de bir patlama meydana geldiğini açıkladı. 

Dışişleri Bakanlığı'na yakın bir noktada gerçekleşen canlı bomba saldırısında en az altı sivil hayatını kaybetti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

İçişleri Bakanlığı yetkilisi Abdül Nafi Takor, saldırganın Afgan güvenlik güçleri tarafından hedef alındığını ancak bombanın etkisiyle altı sivilin öldüğünü ve  yaralıların olduğunu bildirdi.

Kabil polis teşkilatı yetkilisi Halid Zadran, saldırganın bakanlığa yakına güvenlik kontrol noktasında tespit edildiğini fakat patlamayı engelleyemediklerini söyledi.

Zadran'ın açıklamalarına göre yaralılar arasında ülkede kontrolü elinde bulunduran Taliban'ın güvenlik güçleri mensupları da var.

Saldırının gerçekleştiği Malik Aşgar Meydanı'nın, yerleşim yerlerine ve Dışişleri Bakanlığı dahil olmak üzere birçok devlet binasına yakın olduğu aktarıldı.

Patlama, Ramazan ayında ve iftar saatine yakın gerçekleştiğinden çalışanların erken çıkış saatinde yoğunluk oluşturduğu bir vakitte gerçekleşti.

Yaralıların kaldırıldığı ve İtalyan bir sivil toplum örgütünün yönettiği hastanenin aktardığına göre yaralılar arasında bir de çocuk bulunuyor

Geçtiğimiz aylarda Afganistan'da Kabil ve diğer şehir merkezlerine birçok saldırı düzenlenmiş ve bunların bir kısmını radikal İslamcı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

Ocak ayında yine Dışişleri Bakanlığı yakınlarında iş çıkış saatlerinde gerçekleşen patlamada en az beş kişi ölmüş ve onlarca kişi yaralanmıştı.

Taliban yönetimi, geçtiğimiz haftalarda IŞİD'in muhtemel eylemlerine karşı alarmda olduklarını aktarmıştı.

Yerel medyanın aktardıklarına göre patlama bölgesinde polis tarafından güvenlik önlemleri alındı.