Gündem

Adnan Oktar'ın ByLock'u: Wickr

352 sayfalık iddianamede, Wickr programının örgütün haberleşme ağı olduğu tespiti yapılmıştı

02 Mart 2024 19:25

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün haberleşmek için 1.5 yıl boyunca Wickr adlı programı kullandığı ortaya çıktı. Programda konum tespiti yapılamıyor, IP adresi bulunamıyor. Örgüt üyeleri, tıpkı FETÖ'nün ByLock'undaki gibi programı rumuzlarla kaydolarak kullandı.

Sözcü'den Can Bursalı'nın haberine göre Adnan Oktar grubu üyelerinin şifreli bir haberleşme programı üzerinden örgüt içi yazışmaları yaptığı ortaya çıktı. Örgütün, tıpkı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) haberleşme programı olan ByLock'ta olduğu gibi takma isimler kullanarak birbiriyle irtibat kurduğu belirlendi.

İtirafçı örgüt üyesinin ifadesiyle ortaya çıktı

İtirafçı olan bir örgüt üyesi 18 Temmuz 2022'de verdiği ifadede, örgütün 2018 yılındaki büyük operasyondan sonra WhatsApp üzerinden yurt dışı numaraları kullanarak irtibat kurduğunu belirtti.

WhatsApp'ın Türkiye'de bir temsilcilik açılışı yapma haberi duyulduktan sonra örgüt, yeni bir haberleşme programı arayışına girdi. Bu arayışın ardından Wickr programı bulundu. Hem şifreli giriş yapılabilen hem de süreli mesajlar paylaşılabilen bu program cep telefonu ve bilgisayar üzerinden çalıştığı da belirlenince örgütün tepe kadrosuna talimat verildi.

Kullanıcıların IP adresi ve konumu tespit edilemiyor

Büyük çoğunluğu yurt dışında firari olan veya örgütün hukuk imamına bağlı olduğu ileri sürülen üyelerin yüklediği programın bir diğer özelliği de, kullanıcısının IP adresinin ve konumun tespit edilemiyor oluşuydu. 2021 yılının başından 2022 yılının ortasına kadar kullanılan bu program sayesinde Adnan Oktar'ın ve örgütün tepe kadrosunun talimatları alındı. Bu talimatlar çeşitli yollarla örgüt üyelerine ulaştırıldı.

İtirafçı, ifadesinde örgütün yöneticilerinden Meltem Daban'ın 'cassidy_leon', Ferhunde Eda Babuna'nın 'study22', İbrahim Köprülü'nün 'kevin2021', Ufuk Zeytinoğlu'nun ise 'ortega1907' rumuzlarıyla programı kullandığını söyledi.

İddianameye girdi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geçen ay Adnan Oktar Cemaati Silahlı Suç Örgütü'nün güncel yapılanmasına yönelik hazırladığı 352 sayfalık iddianamede de, Wickr programının örgütün haberleşme ağı olduğu tespiti yapılmıştı. İddianamede Adnan Oktar’ın lider, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna ise örgüt yöneticisi olduğu belirtiliyor.

TIKLAYIN - Adnan Oktar, Erzurum'daki cezaevinde 1 ayda 252 kez kadın avukatlarla görüşmüş: "Hedef güzelliği ve kolay kandırılması, görüşmede kameranın açısı değiştiriliyor"