Gündem

"Adliyede hâkimin odasında taciz" iddiası: "Dudaklarından öpebilir miyim"

28 Aralık 2019 13:10

Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi S.C., Ankara Adliyesi’nde görevli hâkim C.B’nin odasında tacize uğradığını iddia ederek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. S.C., 26 Aralık’ta Ankara Savcılığı’na müşteki olarak ifade verdi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, S.C. ifadesinde taciz olayını şöyle anlattı: 

Hâkim C.B., babamla aynı köyden olmaları nedeniyle tanışırlar. C.B., babama benim için ‘yanıma gelsin ilgilenirim, yardımcı olurum’ deyince eylül ayında ailecek C.B.’yi adliyedeki odasında ziyaret ettik. Burada birbirimizin telefon numaralarını aldık. Daha sonra hiç görüşmedik. Geçen hafta beni aradı, kızıyla tanışmamı istedi. Kızının telefonunu paylaştı. Hal hatır sordu, ben de ‘kendisini ziyaret edebileceğimi’ söyledim. Sonra ziyaretine gittim, kahve içip sohbet ettik. ‘Duruşmam var, yarın yine gel’ diyerek bana sıkı sıkı sarılıp ‘çok tatlısın’ dedi.

Bugün (önceki gün) adliyeye geldim, duruşması olduğunu öğrendim. Duruşma salonuna girerek duruşmayı izledim. O sırada C.B’nin kızı D.B. de geldi. Duruşmanın ardından birlikte adliyenin yemekhanesinde yemek yedik. Yemekten sonra kızı D.B. hastaneye gitmek için yanımızdan ayrıldı. Öğleden sonra da duruşmaya katıldı, ben de duruşmayı izledim. Duruşmanın ardından odasına çıktık. ‘Sizi rahatsız etmeyeyim’ diyerek müsaade istedim. Kendisi vedalaşmak için yanıma gelip sarıldı, ama normalden daha sıkı sarıldı. Eliyle saçımı, ensemi okşar gibi dokunmaya başladı. Yüz yüze bir haldeyken ‘Dudaklarından öpebilir miyim’ diye söylemesi üzerine kendisini itip çantamı montumu alıp odadan çıktım. Çıkarken hâkim C.B., ‘yanlış anladın özür dilerim’ diye söyleniyordu. Odadan çıktıktan sonra adliye koridorunda ağlamaya başladım, arkadaşlarımı ve annemi aradım, yanıma geldiler. Beni sakinleştirdiler.”