Gündem

Adıyaman Belediyesi “Acil Toplanma Alanı” projesini hayata geçirdi

Çalışmalar çerçevesinde 33 mahallede 109 güvenli toplanma alanı belirlendi

10 Aralık 2024 13:22

Güncelleme: 10 Aralık 2024 13:46

Adıyaman Belediyesi, kentte meydana gelebilecek olası depremler sırasında mağduriyet yaşanmaması amacıyla "Acil Toplanma Alanı" projesini hayata geçirdi. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, "Bu kapsamda 33 mahallemizde 109 toplanma alanı belirledik. Toplanma alanlarını belirlerken, bölgedeki nüfus yoğunluğu, alanın ulaşılma ve tahliye edilme kolaylığını, engelli ve yaşlıların ulaşımını da göz önünde bulundurduk. Şimdi de bu alanlara tabelalarımızı yerleştiriyoruz" dedi. 

Adıyaman Belediyesi Afet, Risk Yönetimi Hazırlığı ve Lojistik Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında afet anında vatandaşın güvenli bölgelere ulaşımını kolaylaştıracak çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar çerçevesinde 33 mahallede 109 güvenli toplanma alanı belirlenerek, mahalle ve toplama alanı kodlarının yanı sıra il kodu, harita bilgileri ve karekod uygulaması gibi ayrıntıların yer aldığı tabelaların montajları yapılmaya başlandı.

"Güvenli toplanma alanları oluşturuyoruz"

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, olası afetlere karşı hayata geçirilen projeyle ilgili bilgi verdi. Başkan Tutdere, 6 Şubat Depremleri'nde güvenli alan koordinasyonunun sağlanamaması nedeniyle kentte büyük acıların yaşandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Deprem sırasında en büyük sorunlardan biri koordinasyon eksikliği, ulaşım ve iletişim zorluklarıydı. Bu nedenle, vatandaşlarımızın olası depremlerde aynı sıkıntıları yaşamaması için güvenli alanlar oluşturma çalışmalarına başladık. İlk aşamada mahallelerimize afet acil konteynerleri yerleştirdik. Şimdi ise deprem sonrasında hasarlı yapılardan uzaklaşıp sığınabilecekleri güvenli toplanma alanları oluşturuyoruz. Bu kapsamda 33 mahallemizde 109 toplanma alanı belirledik. Toplanma alanlarını belirlerken, bölgedeki nüfus yoğunluğu, alanın ulaşılma ve tahliye edilme kolaylığını, engelli ve yaşlıların ulaşımını da göz önünde bulundurduk. Şimdi de bu alanlara tabelalarımızı yerleştiriyoruz. Tabelaların üzerinde il kodu, mahalle kodu ve toplanma alanı kodu ile birlikte harita kod bilgileri (enlem-boylam) ve cep telefonu kullanabilmeleri için bir kod yer alıyor." 

(ANKA)