Gündem

Adana Valiliği'nden "Polislerin kumanyalarından artanları insanlar topladı" iddiasına ilişkin açıklama

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, görüntüleri "Erdoğan büyüme masallarını anlattığı alanın girişinde polislerin kumanyalarından aratan yiyecekleri insanlar topluyor. Saray bu büyük utancı görmez" notuyla paylaşmıştı

10 Ekim 2021 22:51

Adana Valiliği, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün katıldığı toplu açılış töreni sırasında vatandaşların "Polislerin kumanyalarından artan yiyecekleri topladı" iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Adana'nın Ceyhan ilçesinde gerçekleştirdiği toplu açılış töreninde güvenlik gerekçesiyle alana alınmayan ve karton kutular içerisinde arama noktaları önünde toplanan malzemelerin, etkinlik bitiminde vatandaşlarımızca geri alındığı esnada kaydedildiği anlaşılmıştır" denildi. 
 
Adana Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada "Polislerin kumanyalarından artan yiyecekleri insanlar topluyor" ifadeleri ile paylaşılan görsellerle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklama yapma gereği duyulduğu bildirildi.
Açıklamada, "Yapılan incelemede, bahse konu olayın haber içeriğinde ifade edildiği gibi görevli polislere verilen kumanyalar ile ilgili olmadığı, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Adana'nın Ceyhan ilçesinde gerçekleştirdiği toplu açılış töreninde güvenlik gerekçesiyle alana alınmayan ve karton kutular içerisinde arama noktaları önünde toplanan malzemelerin, etkinlik bitiminde vatandaşlarımızca geri alındığı esnada kaydedildiği anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.
 
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Adana Valiliği'nin yazılı açıklama yapmasına neden olan görüntüyü dün sosyal medya hesabından "Erdoğan büyüme masallarını anlattığı alanın girişinde polislerin kumanyalarından aratan yiyecekleri insanlar topluyor. Saray bu büyük utancı görmez" notuyla paylaşmıştı.