Spor

Adana Demirspor, Artem Dzyuba için resmi teklifte bulundu

17 Ağustos 2022 10:30

Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor, Fenerbahçe'nin de gündeminde olan Rus forvet Artem Dzyuba için resmi teklifte bulundu.

Mario Balotelli'nin ayrılığının gündeme gelmesiyle golcü arayışlarına başlayan Adana ekibi, sürpriz bir transfer imza atabilir. Adı Fenerbahçe ile anılan Artem Dzyuba için Adana Demirspor'un resmi teklif yaptığı öğrenildi.

Adana Demirspor Sportif Direktörü Gökhan Göktürk, açıklamalarda bulundu. Sport24'e konuşan Göktürk, "Evet, iddialar doğru. Artem Dzyuba için resmi bir teklifte bulunduk" ifadelerini kullandı.

Artem Dzyuba'nın transfer döneminde 1 milyon Euro'nun altında yıllık ücret önerilerine olumsuz baktığı belirtiliyordu. Sport-Express, 33 yaşındaki Rus santrforun Adana Demirspor'dan yıllık 1.5 milyon Euro kazanacağını duyurdu.

Adana Demirspor, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı sonrası Zenit ile yollarını ayıran Yaroslav Rakitskyi'yi de kadrosuna katmıştı. Ukraynalı oyuncunun ardından eski takım arkadaşı Artem Dzyuba'nın da transfer edilmesi bekleniyor. İki isim 2019-22 yılları arasında Zenit'te birlikte görev yaparlarken Rus ekibini birçok önemli başarıya taşımışlardı.