Koronavirüs

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar ve Tabip Odası Başkanı'ndan ortak açıklama: Neredeyse her ailede virüslü kişi var

"Adana'da bulaşıcı hastalıktan ölenlerin sayısı arttı"

13 Eylül 2020 11:10

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Hastanelerden gelen ölüm raporlarında vefat nedeni ‘bulaşıcı hastalık’ yazdığı için cenazeleri Covid-19’dan ölmüş gibi gömüyoruz. Böyle olunca da Covid-19’dan ölenlerin sayısının az gösterildiğini düşünüyoruz" dedi. Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş de, "Üzülerek söyleyebilirim ki Covid-19 pandemisi Adanamızda en kötü dönemini yaşıyor. Neredeyse her ailede virüslü kişi var" diye konuştu.

Başkan Karalar, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ve yönetimini makamında kabulünde yaptığı açıklamada zorlu geçen pandemi sürecinde en zor durumda olanların sağlık çalışanları olduğunu belirterek, "Çünkü tehlike ile direkt karşı karşıyasınız. Çalışma saatini bir kenara bırakmış, insanların iyileşmesi için çaba harcıyorsunuz. Eşinizden, çocuklarınızdan feragat ediyorsunuz. Bu anlamda takdire şayan kesim sizsiniz. Bizim sizlere sonsuz teşekkür etmemiz gerekiyor. Bizler her zaman sizlerin hizmetinde ve yanınızda olmaya devam edeceğiz. Türkiye’deki yoğun vakaya rağmen ölüm sayısı çok artmıyorsa bu bizim hekim ve sağlık çalışanlarımızın sayesinde olmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Ölüm raporlarında Covid-19 yazmadığı için..."

Son aylarda ölen insan sayısının arttığını söyleyen Karalar, “Yaşlı nüfus sayımız giderek artmaktadır. Bu paralelde ölüm oranı da artmaktadır. Hastanelerden gelen ölüm raporlarında Covid-19 yazmadığı için Mezarlıklar Daire Başkanlığı doğal olarak Covid-19’dan öldü yazamıyor. Raporlarda vefat nedeni ‘bulaşıcı hastalık’ yazdığı için cenazeleri Covid-19’dan ölmüş gibi gömüyoruz. Böyle olunca da Covid-19’dan ölenlerin sayısının az gösterildiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

"Neredeyse her ailede virüslü kişi var"

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş de, "Üzülerek söyleyebilirim ki Covid-19 pandemisi Adanamızda en kötü dönemini yaşıyor. Neredeyse her ailede virüslü kişi var. Hastanelerde Covidli hastalar için ayrılan yerlerin tamamı dolu durumda. Halen yeni vakalar geliyor. Hastaları yatıracak yer bulamıyoruz. Yoğun bakımlarımız dolu. Evlerinde karantinada olan insanlar var. Acillerde görev yapan doktor arkadaşlarımız, göğüs, enfeksiyon ve anestezi uzmanları çok yıprandı, acil doktorlarımız bir çıkmaz içindeler. Tüm hekim ve sağlık çalışanları tükenmişlik içerisindeler. Söylenecek her iyi söze ve desteğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz” dedi.