Kültür-Sanat

Adana Altın Koza Film Festivali bugün başlıyor

Festivalin ilk günü film gösterimleriyle başlarken, akşam 19.30'da Merkez Park'ta gerçekleşecek Açılış Töreni'nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile Orhan Kemal Emek Ödülleri sahiplerini bulacak

23 Eylül 2024 11:52

T24 Kültür Sanat

Türkiye'nin en köklü film festivallerinden Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali bugün başlıyor. Bu yıl 31. yaşını kutlayacak ve 29 Eylül'e dek sürecek festivalde, 22 ülkeden 125 yönetmenin toplam 117 filmi izleyicilerle buluşacak.

Festivalin ilk günü film gösterimleriyle başlarken, akşam 19.30'da Merkez Park'ta gerçekleşecek Açılış Töreni'nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile Orhan Kemal Emek Ödülleri sahiplerini bulacak.

Festivalde yarın ise yarışma heyecanı başlayacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Vuslat Saraçoğlu filmi "Bildiğiniz Gibi Değil", saat 17.30'da Adana'daki ilk gösterimini yaparken, Orhan İnce'nin ilk uzun filmi de olan "Umut" (Hêvî) saat 20.30'da dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Festivalde yarın ayrıca, Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nün sahibi de olan usta yönetmen Jerzy Skolimowski, son filmi "Aİ"nin (EO, 2022) gösterimine filmin hem senaristi hem de yapımcısı olan Ewa Piaskowska ile birlikte katılacak. 

Yarının programında öne çıkan diğer gösterim ve etkinlikler arasında, Nazan Kesal ile İsmail Hacıoğlu'nun rol aldığı okuma tiyatrosu "Her Tepeden Bir Gün Doğar", Yılmaz Güney'in 40. ölüm yıldönümüne özel düzenlenen ve Tahir Yüksel'in arşivinden derlenen "Endişesiz Bir Ülke, Endişesiz Bir Dünya İçin" başlıklı sergi ve Sinematek ile ortaklaşa düzenlenen "Hakkâri'de Bir Mevsim"in özel gösterimi de bulunuyor.


Kızılcık Şerbeti'nin iftiracı "deli kadınları" iş başında; Sönmez ve Pembe'ye sevgili adayı yok mu?