Gündem

Cem Garipoğlu’nun mezarı açılamayacak: Münevver Karabulut’un ailesi AYM’ye gidiyor

12 Ağustos 2023 09:46

İstanbul'da 14 yıl önce Münevver Karabulut'u vahşice öldüren ve cezaevinde ölen Cem Garipoğlu’nun yaşadığını ileri süren baba Süreyya Karabulut'un, kızının katilinin mezarının açılması için Adalet Bakanlığı'na yaptığı başvuruda ret kararı çıktı.

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009'da öldüren Cem Garipoğlu, 2014 yılında cezaevinde intihar etti. Ancak Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, Garipoğlu'nun cezaevinden kaçırıldığını öne sürerek, avukatı Rezan Epözdemir aracılığı ile mezarının açılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Savcılık Garipoğlu'nun mezarının açılmaması yönünde görüş bildirerek, "kovuşturmaya yer olmadığı" kararı verdi. Talebi reddeden savcılık, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’nce yapılan incelemede ölen kişiden alınan DNA profili ile Garipoğlu’nun anne ve babasından alınan DNA örnekleri arasında yüzde 99.99 uyum olduğunu belirtti.

Karabulut Ailesi’nin avukatı Epözdemir’in ret kararına yaptığı itiraz da reddedildi.

Bunun üzerine baba Karabulut, avukatı aracılığı ile şikayeti Adalet Bakanlığı'na taşıdı. Adalet Bakanlığı da mezarın açılması konusundaki talebi reddetti. Aile şimdi Anayasa Mahkemesi'ne başvuruya hazırlanıyor.