Gündem

Adalet Bakanı Bozdağ’dan “seccade” tepkisi: Bu zihniyet CHP zihniyetinin ta kendisidir; Kılıçdaroğlu’nu kınıyorum

01 Nisan 2023 13:33

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayakkabılarıyla seccadeye basmasını kınadı; "Bu zihniyet CHP zihniyetinin ta kendisidir. Seçmişten günümüze baktığımızda bu zihniyetler helalleşme adıyla yeni bir dönem başladığını İfade etti herkes. Acaba yeni bir sayfa mı yeni bir dönem mi açıyorlar ama belli ki bilinç altı henüz hakimiyetini yitirmemiş durumda. O yüzden Sayın Kılıçdaroğlu’nu kınadığımı ifade etmek isterim. Özür videosu çekmiş bu da ayrı bir inceliktir. Bu da yanlışını anladığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden mermilerle ilgili gözaltına alınan 39 yaşındaki Melikşah E.'nin polise verdiği ifadesinde parti binasına ateş etmediğini, inşaata gelen hırsızları korkutmak için ateş ettiğini söylediği belirtilmişti. Bozdağ, İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasının hemen ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çıkışan İyi Parti lideri Meral Akşener'i özür dilemeye davet etti.

Öte yandan Bozdağ, Erdoğan'ın üçüncü kez aday olmasına yapılan itirazlar için de, "Bundan sonra meydanlarda halkın gönlüne girmek için demokratik rekabeti birlikte yapalım ve milletimiz kimi istiyorsa onu cumhurbaşkanı seçecektir. Mahkeme yoluyla veya başka yol ve yöntemlerle cumhurbaşkanımızın adaylığına da, Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı seçilmesine de engel olmayacaklardır" dedi.


Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

Erdoğan'ın adaylığına yapılan itiraz

"Bundan sonra meydanlarda halkın gönlüne girmek için demokratik rekabeti birlikte yapalım ve milletimiz kimi istiyorsa onu cumhurbaşkanı seçecektir. Mahkeme yoluyla veya başka yol ve yöntemlerle cumhurbaşkanımızın adaylığına da, Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı seçilmesine de engel olmayacaklardır.

Seccade tepkisi: Bu zihniyet CHP zihniyetinin ta kendisidir; Kılıçdaroğlu’nu kınıyorum

"Ülkenin cumhurbaşkanlığı gibi en yüksek makamına aday olmak suretiyle talip olanların bu ülkenin milli, manevi ve kültürel, dini değerlerini çok iyi bilmesi icap eder. Ve onlara saygı duyması icap eder. Türk milletinin yüzde 99’u Müslüman’dır. Böylesi bir ayda Müslümanların namaz kılarken abdestli olarak üzerine tertemiz bir şekilde secde ettikleri, ve  kendisi de bizzat temiz olması gereken seccadeler ayakkabılarıyla basarak kirletmek Sayın Kılıçdaroğlu’na ve yanındakilere yakışmamıştır. Bu büyük bir saygısızlıktır. Bu saygısızlığı gaflet ya da gaf diye geçirmek mümkün değildir. Elbette seccade kumaştan yapılmaktadır ama onlardan hepsinden farkı sadece ve özel olarak anmaz ibadetini yerine getirmek maksadıyla yapılıyor olması ve tek başına bir namazgah olmasıdır. Ayakkabıyla kimse ona basamaz ve onu kirletemez. Müminin namaz kılarak adeta miraçta olduğu bir nokta olan seccadenin üzerine ayakkabılarıyla basması bizim toplumumuzun medeniyet değerlerine, Müslümanların kullandığı bazı sembollere çok büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etmek isterim. Ama sayın Kılıçdaroğlu'nun yaklaşımına baktığımızda işin doğrusu zihniyet olarak bizim için fazla yadırgayıcı olmadı. Çünkü daha önce başörtüsüne bir metrekarelik bez parçası demişti. Başörtülü kadınların öğrenim hakkından yoksun bırakılmasını hak hukuk adalet adına hep savunmuş doğru bulmuş bu konuda düzeltici her adımı yargıya taşımıştır. Başörtülü kadınların yükseköğretim hakkını da gasbeden her uygulamayı hak ve adalet olarak tespit edip bunun aksine davrananları yargıya hemen şikâyet etmişti. Ayrıca başörtülü kadınların kamuda istihdamına da, siyaset yapma hakkına da hep karşı çıktılar. İmam hatip liselerinin katsayı zulmü nedeniyle ayrımcılığa muhatap olmasına da hep karşı çıktılar. Bu zihniyet CHP zihniyetinin ta kendisidir. Seçmişten günümüze baktığımızda bu zihniyetler helalleşme adıyla yeni bir dönem başladığını İfade etti herkes. Acaba yeni bir sayfa mı yeni bir dönem mi açıyorlar ama belli ki bilinç altı henüz hakimiyetini yitirmemiş durumda. O yüzden Sayın Kılıçdaroğlu’nu kınadığımı ifade etmek isterim. Özür videosu çekmiş bu da ayrı bir inceliktir. Bu da yanlışını anladığını gösteriyor."

"Akşener’i cumhurbaşkanımızdan özür dilemeye davet ediyorum"

İyi Parti'nin binasına yapılan saldırıyı dün kınadım. Cumhuriyet savcılığımız resen soruşturma başlattı. Kısa süre içerisinde şüpheli faile ulaşıldı. Bu olayla ilgili dün yaşananlar fevkalade üzücü. Çünkü bir partinin il başkanlığının kurşunlandığı ortaya çıkıyor. Ama kim ne zaman nasıl kurşunladı, kurşunlayanın kimliği ve sebebi ne? Bunlara dair hiçbir bilgi yok elde başkaca da hiçbir delil yok, sıcağı sıcağına hemen Sayın Akşener ve diğer liderler apar topar açıklamalar yaptılar, adeta yaptıranı biliyorlarmış gibi. olayla ilgili birtakım kendilerinde kabulleri ve onlar üzerinden hem sayın cumhurbaşkanımızı hem de partimizi hedef gösteren açıklamalar yaptılar. bunlar kabul edilebilir şeyler değil. ülkenin yönetimine talip siyasi partilerin genel başkanları böyle olaylar olduğu zaman önce maddi hakikat nedir oturur bir onları değerlendirir ve ona göre hareket eder. Sosyal medyada atılan iftiralara, uydurulan yalanlara  veya başka başka  delile dayanmayan zanna dayalı değerlendirmelere göre hareket  etmek siyasi partilerin liderlerine yakışmaz, yakışmamıştır da. Dün sayın cumhurbaşkanımızı ve partimizi hedef alan  Sayın Akşener ve diğer liderler, ortaya çıkan maddi hakikat karşısında eminim utanmışlardır. Söylediklerinden dolayı eminim pişman olmuşlardır. Onun için sayın cuhmurbaşkanımızdan Sayın Akşener'i özür dilemeye davet ediyorum. Çünkü böylesi bir hadise karşısında özür dilemek onu güçlendirir.  Özür dilemezse bu hakikati millete nasıl izah edecek?

Ayrıntılar gelecek...