Politika

Adaların silahlandırıldığını söyleyen Gültekin Uysal'dan Erdoğan'a: Miting meydanlarında “eyyy” çekmekten başka ne yaptınız?

29 Kasım 2023 17:04

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, bugünkü  grup toplantısında dış politikada "dostların sayısını artırma, hasımların sayısını azaltma" stratejisi yürüttüğünü söyleyerek Yunanistan ile ilişkilere yönelik olarak "Aşılamayacak bir sorunumuz yok" diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "İktidarınızda 20 adamız, kayalıklarımız işgal edilmişken, işgal edilen adalar bir taraftan silahlandırılıp bir taraftan da yerleşime açılırken siz buna miting meydanlarında “eyyy” çekmekten başka ne yaptınız? Daha önce kinaye ile hatırlattığın İzmir’in, 9 kilometre uzağında, Koyun Adası’nda 2004’ten beri Yunanistan askeri konuşlu!" ifadelerini kullandı.

DP Genel Başkanı Uysal, sosyal medyada Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti hakkında yaptığı açıklamaları alıntılayarak yorumladı. Erdoğan'ın adaların işgal altında olduğunu doğruladığını dile getiren Uysal, "Bu durumda kazanan kim, kaybeden kim Sayın Erdoğan?" diye sordu.

Uysal'ın yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

"Geçtiğimiz yıl (Eylül 2022) Samsun’da Teknofest’te konuşan Erdoğan “Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz.” demiş, Adalarımızın işgal altında olduğunu kabul etmişti.

Efes-2022 tatbikatı sırasında da Yunanistan'a hitaben "Kendine gel. Türkiye, adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendine tanıdığı hakları kullanmaktan geri durmayacaktır" demiş, Adaların silahlandırıldığını da kabul etmişti.

Erdoğan, Aydın, Muğla ve İzmir il sınırları içinde Türkiye'ye ait 20 ada ve iki kayalığı işgal eden Yunanistan’a bugün Grup toplantısında “Yunanistan ile aşılmayacak sorunumuz yok" dedi ve ekledi “Dış politikada dostlarımızın sayısını artırma, hasımlarımızın sayısını azaltma stratejimizi başarıyla uyguluyoruz. Biz diplomasiyi, bir tarafın kaybettiği, diğer tarafın kazandığı 0 toplamlı bir oyun olarak görmüyoruz. Kazan kazan ilkesinin hayat bulduğu önemli bir imkandır.” demiş.

Erdoğan’a soruyorum;

İktidarınızda 20 adamız, kayalıklarımız işgal edilmişken, işgal edilen adalar bir taraftan silahlandırılıp bir taraftan da yerleşime açılırken siz buna miting meydanlarında “eyyy” çekmekten başka ne yaptınız?

Daha önce kinaye ile hatırlattığın İzmir’in, 9 kilometre uzağında, Koyun Adası’nda 2004’ten beri Yunanistan askeri konuşlu!

Bu durumda kazanan kim, kaybeden kim Sayın Erdoğan?"

TIKLAYIN | Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: Yeniden İstanbul...