Gündem

Adalar Demokrasi Meclisi: Büyükada İskelesi Adalıların müşterek alanıdır, herhangi bir vakfa, derneğe devredilemez

10 Ekim 2021 15:31

Adalar Demokrasi Meclisi, Büyükada'da TÜGVA'nın mahkeme kararına uymamasına karşı yaptığı açıklamada, "Büyükada İskelesi Adalıların Müşterek Alanıdır. Adalıların kullanımına açılmalıdır.  Büyükada İskele binasının üst katı bir sosyal mekândır. Herhangi bir vakfa, derneğe ya da özel kuruluşa devredilebilecek bir yer değildir. Derhal Adalıların kullanımına açılmalıdır. Bu mekân özel bir vakfın,  bir derneğin ya da bir şirketin kullanımında olamaz. Büyükada İskelesi sosyal mekânı Adalar’ın kamusal hayatına katılmalıdır." ifadesini kullandı.

 Açıklamada "Adalar’da etkinlikler, buluşmalar için halkın kullanabileceği bir kamusal alan yoktur. Yer bulunamadığı için film gösterimleri, söyleşiler, konferanslar otellerde, kahvelerde yapılmak zorunda kalınmaktadır. Bu mekân yıllardır kullanıma kapalıdır. Bu mekânın, mahkemenin aldığı karar doğrultusunda, yerel yönetime iade edilmesini, içinde yerel halkın temsilcilerinin de yer aldığı bir yönlendirme organı tarafından yönetilmesini ve halka açılmasını istiyoruz.”  denildi. 

TIKLAYIN | Büyükada’daki TÜGVA krizi nasıl çıktı, adada neler yaşandı?

TIKLAYIN | İBB'den TÜGVA tepkisi: Büyükada Vapur İskelesi'ni mahkemenin kesin kararına rağmen boşaltmadı; hukuki süreç başlatılacağız

TIKLAYIN | Büyükada'da TÜGVA ile tahliye gerilimi: Çevik Kuvvet tarafından binaya giriş çıkışlar yasaklandı