Gündem

Açlık grevinin 115. günündeki Leyla Güven’e Arjantin’den ziyaret

02 Mart 2019 17:44

Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit koşullarını protesto ederek 115 gün önce süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlayan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’i, Arjantin’de kaybedilen çocukları için adalet arayışında dünyaya simge olan Plaza de Mayo Anneleri’nden Nora Morales Cortinas ve beraberindeki 3 gazeteci ziyaret etti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, ziyaret esnasında Güven’e atfedilen bir şiir okuyan ve ziyaret süresince HDP milletvekiliyle el ele tutuşan Cortinas, şunları söyledi:

“Ülkemizdeki savaştan ben de kendi oğlumu kaybettim ve hala cenazesi kayıptır. Sizin buradaki eylemleriniz gibi halen adalet ve arayış mücadelemiz sürüyor. Hiçbir zaman oğlumun fotoğrafını boynumdan çıkartmadım. O benim için semboldür. Bu nedenle sizin eyleminin önemi ve anlamı çok iyi anlıyorum.”

Güven ise, Plaza de Mayo Anneleri’nin acılarını paylaştığını dile getirerek, savaşın olduğu coğrafyalarda acıların ortak olduğunu ve savaşa karşı barışı savunan anneler olarak her zaman dayanışma ve birlik içinde olacaklarını söyledi.