Gündem

Acıdan gözyaşları: Biber yeme yarışması katılımcıları ateşli çekişmede!

03 Mayıs 2024 15:40

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 25. defa düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali çerçevesinde Acı Biber Yeme Yarışması yapıldı. 3 dakikada en fazla biberi yemek için mücadele eden 20 yarışmacıdan bazıları gözyaşları içinde kaldı. Toplamda 323 gram acı biber yiyen Ahmet Gürhan birinci oldu.

Kumluca'da düzenlenen Acı Biber Yeme Yarışması'na 20 kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki yarışmayı Kaymakam Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar izledi. Yarışmacılar tartılan biber kolilerini aldıktan sonra yarışma standına geçti. Startın verilmesinin ardından yarışmacılar acı biberleri yemeye başladı. Yarışmacılar ağızlarındaki acıyı ise ayran ve domatesle dindirmeye çalıştı. 7 bin 500 TL'lik ödülün sahibi olmak isteyen yarışmacılar acı biberleri peşpeşe yedikçe gözlerinden yaşlar geldiği görüldü. 3 dakikalık sürenin sonunda 323 gram acı biber yiyen Ahmet Gürhan birinci olarak 7 bin 500 TL ödülün sahili oldu. Aynı sürede 310 gram acı biber yiyen Celal Demir ikincilik ödülü olan 5 bin TL, 306 gram acı biber yiyen Yetkin Tuncer ise üçüncülük ödülü olarak 3 bin TL para ödülü kazandı. Dereceye giren yarışmacıların madalya ve para ödüllerini Kaymakam Tekin Erdemir ve Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu verdi.

Diğer yandan izleyenleri eğlendirmek amacıyla yarışmaya katılan Mehmet Karakaya ise yaptığı hareketlerle güldürdü. Yediği biberin acısıyla ağzı yanan Karakaya, başından aşağı ayran dökerek kendini serinletmeye çalıştı. (DHA)