Gündem

Aci ailesi, Eylem Tok ve oğlunun yakalanmasının ardından konuştu: Azıcık da olsa yüreğimize su serpildi

14 Haziran 2024 19:50

Eylem Tok ve oğlunun ABD’de yakalandığını açıklayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreci bakanlık olarak yakından takip ettiklerini söyledi. Oğuz Murat Aci’nin babası Özer Aci, “Azıcık da olsa yüreğimize su serpildi. Acılıyız, yüreğimizdeki o ateş duruyor” dedi.

TIKLAYIN - Bakan Tunç: Eylem Tok ve oğlu iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalandı

İstanbul’da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan Cihantimur Tok ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok, ABD’de yakalandı. Kazada evli bir çocuk babası olan 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı. Olayın sorumlusu Cihantimur Tok, aynı gece annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır’a, oradan da ABD’ye kaçırılmıştı.

Cumhuriyet’ten Gökhan Kam'a konuşan Oğuz Murat Aci’nin babası Özer Aci, “Sevindik. Üç buçuk ay oldu. Mücadele ettik. Sizlerin vasıtasıyla gel teslim ol dedik. Adalet istiyorum dedim. Haklı olduğum yolda yine haklı olduğum ortaya çıktı. Ve ben amacıma ulaşmış oldum. Sizlerin, devletimin ve kamuoyu sayesinde. Azıcık da olsa yüreğimize su serpildi. Acılıyız, yüreğimizdeki o ateş duruyor. Bu duyguyu anlatamam size. Amerika’da birisi yakalanıyor biz burada seviniyoruz” ifadelerini kullandı.