Gündem

Abdurrahman Dilipak: Ülkemizde ve bölgemizde olup biten, bütün bu olumsuzlukların sorumlusu kim?

30 Aralık 2022 09:30

Haber Vakti yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında “Ülkemizde, bölgemizde, dünyada olup biten, bütün bu olumsuzlukların sorumlusu kim? Cevabımız hazır: Şeytan. Bu cevap, geçerli değil. Şeytan’ın varlığı bu işleri yapmamızın gerekçesi değildir. ‘Her topluluk layık olduğu gibi idare olunur!' İktidarlar muhalefeti ve toplumu suçlar, toplum iktidarı. Kimse kendi sorumluluğunu kabul etmez” düşüncesini dile getirdi. 

Dilipak, “Aslında hiç birimiz masum değiliz ve olup biten şeylerin bir çoğunda hepimizin az ya da çok payı vardır. Suçlamak isterseniz; din, mezhep, tarikat, etnik kimlik, ideolojik ve politik tercihler hepsi sorun olarak size istediğiniz kadar gerekçe oluşturur. Okulların öğretmen kadrosu iyi değil, müfredat kötü, bu ayrı bir konu da öğrenci, aile ne kadar iyi” görüşünü dile getirdi.

Dilipak,” Suçlu Kim?” başlıklı yazısına özetle şöyle devam etti:  “Fark ettiniz değil mi, bir yanlışı kendine en yakın insanlardan başlayarak kaldırıyor. Onları gizlemiyor ya da görmezden gelmiyor. Muhtemelen başkaları da vardı ama ötekilerin isimlerini zikretmiyor. ‘Kim ne der?’ de demiyor. Herkesin bildiği bir yanlışı, herkesin gözü önünde düzeltiyor.

Sahi, bu durumda suçlu kim? Sanırım hepimiz suçluyuz, onun içinde kendimizi ve başkalarını aklamaya, sınır tanımayan övgülerle birilerini kutsamaya gerek yok. Biz hepimiz suçluyuz. Az ya da çok, bu böyle. Onun için çok tövbe etmeliyiz.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın