Gündem

Abdurrahman Dilipak'tan nefret söylemi: 'Sürtükler', Onur Yürüyüşü'nde vardı ama Gezi'deki herkes sürtük değildi

08 Haziran 2022 09:07

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında LGBTİ+ bireylerine nefret söyleminde bulundu.  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemcileri için kullandığı ‘Sürtük’ ifadesini kullanan Dilipak, “Amiyane tabiri ile ‘Sürtük’ler, ‘Onur yürüyüşü’nde vardı, ama Gezi’ye katılan herkes sürtük değildi!” dedi.

Dilipak’ın toplumda ahlaki çöküntü yaşandığını savunduğu “Sodom ve Gomore neresiydi?” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

 “15 Temmuz geliyor. Her parti, kendi içindeki “FETÖ’nün zihniyet ikizleri”ne baksın, “onların Papatyaları ve Lale Devri çocukları” neyle meşgul ona baksınlar. Birilerinin İK’larında LGBT diye pozitif ayırımcılık uyguladığı, dinde lanetlenen, örfümüzde, ahlaksızlık, hayasızlık, iffetsizlik ve edepsizlik olarak tanımlanan çirkin işler kapsamında fahişelik ve türevleri topyekun Fahşa’yı / Fuhşiyatı meşrulaştırmaya çalışanları. Amaline hizmet edenler kimler, çevrenize bir bakın bakalım. Amiyane tabiri ile “Sürtük”ler, “Onur Yürüyüşü”nde vardı, ama Gezi’ye katılan herkes sürtük değildi! "

Yazının tamamını okumak için tıklayın