Gündem

Abdurrahman Dilipak: Ne İhvan ne de Rabia defteri kapatılamaz

"Her harekette, her zaman sapmalar olur ama ana davadan sapma olmaz, olmamalı"

25 Kasım 2022 10:29

Haber Vakti yazarı Abdurrahman Dilipak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüşmesine ilişkin “Bana kalırsa ne İhvan ne de Rabia defteri kapatılamaz. Ne iç politika açısından bu mümkün, ne de dış politika açısından. Unutmayın, Mısır, Suriye, Irak çizgisindeki tüm İslami sivil ve siyasi aksiyonlar İhvan'la ilgilidir” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hizb-i İslami örgütünün lideri olan Gülbeddin Hikmetyar ile yıllar önce çekilen fotoğrafını hatırlatan Dilipak, “Hikmetyar, Cemaati İslamidendi ve bu hareket de İhvanla ilişkili idi. Yine unutmayın ki, Türkiye’nin, AK Parti ve Erdoğan’ın tüm İslam coğrafyasındaki itibarı Filistin, Suriye ve İslam davasına sadakati ile ilgilidir. Milli Nizam’dan beri bu böyle. Milli Nizam'dan önce de biz İhvan-ı Müslimin’den, Hasan el Benna’yı, Seyyid Kutub’u, Abdulkadir Üdeh’i okurduk” diye yazdı.

Dilipak, şöyle devam etti: Bakın, bugün Türkiye’nin tüm dünyadaki ‘Soft Power’ dedikleri, ekonomik, içtimai, düşünce ikliminin fahri elçileri Mısır, Filistin ve Suriye diasporasıdır. Bunlar dünyanın her yerinde varlar. Hepsi de dil bilir, orada STK’ları ve medyaları vardır. Ticaretle uğraşırlar, oradaki yerleşik halk, Müslüman topluluklar, göçmen topluluklar ve mevcut yönetim ve yerel kanaat önderleri ile yakın temas içindedirler. Bugün TİKA filan yokken Afrika’da, Asya’da, Avrupa’da, Avusturalya’da, Amerika kıtasında onlar vardı. Avrupa Milli Görüş Teşkilatı bu şase üzerinde örgütlendi. Bütün bunları bir anda kaybedersiniz. Bu Erdoğan, AK Parti ve Türkiye için telafisi zor, çok büyük bir kayıp olur. Bindiğiniz dalı kesmiş, bindiğiniz gemiyi batırmış olursunuz. Onlar için söylediğiniz her şey, diğer birçok o gelenekten gelen yapılar için de geçerlidir.”

Dilipak, “Her harekette, her zaman sapmalar olur. Hainler ve münafıklar da olur. Onları eleştirecek, onlara karşı çıkacağız ama bundan dolayı ana davadan sapma olmaz, olmamalı” görüşünü dile getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

TIKLAYIN | "Beni Sisi'yle barıştırmak isteyenler var, asla kabul etmem" demişti: Cumhurbaşkanı Erdoğan, "darbeci" dediği Sisi ile görüştü

TIKLAYIN - Erdoğan-Sisi görüşmesine Dilipak'tan yorum: Türkiye, Mısır, Suriye arasında dostluk maçı şeklinde 3 ülkede bir turnuvaya dönüşebilir mi?