Gündem

Abdurrahman Dilipak: Kim derdi ki gün gelecek bizim ‘siyasal İslamcılar’ ile ‘Kemalistler’ kanka olacak

"Bugün özellikle dindarlar servet ve iktidarla imtihan oluyor"

11 Ekim 2022 10:25

Son dönemde iktidara yaptığı eleştirilerle gündeme gelen, Yeni Akit’ten ayrılmasının ardından Habervakti’nde köşe yazmaya başlayan Abdurrahman Dilipak, “Kimisi yeni yüzyıl Türklerin yüzyılı olacak, kimi öldük, bittik, yandık diyor. Gerçekse ortada. Dünyanın, bölgemizin ve ülkemizin hali malum!” düşüncesini dile getirdi.

Dilipak, yazısında “ Lübnan, Suriye, Irak, İran,  Ege, Karadeniz’de, Akdeniz’de yaşananlar bilinirken ne kadar güvende olabiliriz? Bizim kendimizi güvende hissetmemiz için İHA’larımızın, SİHA’larımızın, modern hastanelerimiz, yollarımız, tünellerimizin, fırtına toplarımızın ve buna benzer şeylerin olması yeterli mi?” sorularını sordu.  

Dilipak, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Şakir Özkan Torunlar'ın İsrail'e büyükelçi olarak atanmasına değinerek "Nereden nereye, Mavi Marmara’dan bu güne çok şey değişti. İsrail’i bir savaş gemisi ziyareti haberinin ardından Ankara İsrail’e bir büyükelçi atadı.

Memlekette sadece bunlar olmuyor. Kılıçdaroğlu bir yandan başörtüsü açılımı yaparken, AK Parti, Baro eski başkanı Feyzioğlu’nu KKTC’ye büyükelçi atarken, CHP’liler Amerika yolcusu. Herkes birbirinden rol çalıyor sanki. Kim derdi ki gün gelecek bizim ‘Siyasal İslamcılar’ ile ‘Kemalistler’ kanka olacak ve ‘Yeşil Kemalizm’ diye bir ucube çıkacak ortaya! Haydar Baş, Adnan Oktar aslında bu işin öncüleriydi..." görüşünü dile getirdi.

Toplumda aidiyet duygusunun zayıfladığını yazan Dilipak, "Bugün halkımız, özellikle dindarlar servet ve iktidarla imtihan oluyor. Zor bir imtihan bu. Evdeki hesaplarımız çarşıya uymadı. Bu imkanlara sahip değilken ki hayallerimiz ile karşı karşıya kaldığımız gerçekler bizi zorladı. Evdeki hesaplarımız çarşıya uymadı. Halk da bugün artık o eski hayallerinden uzaklaştı." düşüncesini dile getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın