Gündem

Abdurrahman Dilipak: Kılıçdaroğlu, altı oku dönüştürecek gibi

09 Aralık 2022 09:22

Haber Vakti yazarı Abdurrahman Dilipak,  geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan CHP'nin vizyon belgesini kritik etti. Dilipak, " McKinsey'i kimler Beştepe'ye taşımak istiyorsa, CHP'ye bu tuzağı kuranlar da onların zihniyet ikizidir" dedi.

Dilipak, “Kılıçdaroğlu, ‘Cumhuriyetin yeni yüzyılı’nda ‘krizi sonsuz’a kadar çözmek’ için, ‘tek yol devrim’ dedi. ‘Peygamberin dahi sahip olmadığı bir güçle krizi sonsuza kadar çözmek’den söz ediyor. Bu projesi ile dünya liderliğine oynamalı. Buna göre, kimsenin hiçbir şey yapmasına gerek yok. Tek başına Kılıçdaroğlu'nun liderliği yeter! Bu Mehdiyet ve Mesihiyet iddiasından daha büyük bir iddia. ‘İkinci yüzyıla çağrı Vizyon belgesi’ Kılıçdaroğl'unun dilinde ‘ülkenin kaderini değiştirme günü’ eylemine dönüşüyor. ” yorumunu yaptı.

“'Yeni devrim ‘yeni dünya düzeni.’ Kılıçdaroğlu, altı oku dönüştürecek gibi. O da ‘tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak’ demeyecek herhalde” diyen Dilipak, şöyle devam etti:

"Yeni dünya düzeninde din yok ki, laiklik olsun. Herkes tek networke bağlı bir nesne olunca, çoğunluk-azınlık diye de bir şey olmayacak. O zaman cumhuriyetçilik ya da demokrasinin bir anlamı olmayacak. Halk olmayacağına göre halkçılık da olmaz. Millet yok ki milliyetçilik olsun. Globalizmde milliyetçilik olur mu? Devlet olmayacağı için devletçilik de olmayacak. Geriye kaldı, 'devrimcilik' ya da namı-ı diğer 'İnkılabçılık'. CHP, kendi tarihinin sonunu getirecek son adımı atıyor ve zamanın her an kendini yenileyeceği bir siber çağa merhaba derken, kendini bu noktaya taşıyan İnkılapçılığı da kapıda bırakmak zorunda.” 

Dünyaca ünlü Amerikalı ekonomist Jeremy Rifkin'in Kılıçdaroğlu'nun danışman kadrosunda yer almasının, “CHP açısından siyasi intihar”  olduğunu yazan Dilipak, “Bakın, McKinsey’i kimler Beştepe'ye taşımak istiyor idi ise,  CHP’ye bu tuzağı kuranlar da onların zihniyet ikizidir. Bakalım bu tezgah Altılı Masa'da nasıl yankı bulacak!? Sahi, 'Bay Kemal' göndermesi ile, 'tek adam' rejimini eleştirirken, Mustafa Kemal'le özdeşleşen, 'Ebedi Milli şef, Tek Adam' rejimine de, ‘bye bye’ demiş olmuyor mu?” diye sordu.

Yazınını tamamını okumak için tıklayın