Gündem

Abdurrahman Dilipak: ‘Dünya 5’ten büyüktür’den geldiğimiz yer belli

14 Kasım 2022 10:21

Son dönemde hükümete yaptığı eleştirilerle gündeme gelen Haber Vakti yazarı  Abdurrahman Dilipak, Dünya Sağlık Örgütü’nden sonra Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) ile birlikte 8 kritik BM kuruluşunun daha İstanbul'da ofis açmaya hazırlandığını ifade etti. 

Plandemi sürecinde işlerin DSÖ üzerinden yürütüldüğünü yazan Dilipak, ”Bundan sonra ‘insani işler eşgüdüm ofisi” yani OCHA üzerinden yürütülecek. ‘Sağlık’tan ‘insani işler’e, bunlar ‘organize işler’ yorumunu yaptı.

Dilipak, “Hadi, FAO’yu da, UNHCR’yi de, UNESCO’yu, UNİCEF’i de bekliyoruz!  Hani “yerinden yönetim” diyorsunuz ya, nüfus burada, gıda da, tarih de, ne işiniz var oralarda. Sorun, kriz, açlık, kıtlık derseniz de burada, zenginlik derseniz de. Buyurun! ‘One minute’den geldiğimiz yer belli. ‘Dünya 5’ten büyüktür’den, geldiğimiz yer de belli. 5’li çetenin Truva atlarına kendi ülkemizde imtiyazlı statüde temsil ve eylem imkânı tanıyoruz. Öyle ya ‘İstanbul BM’nin  bölgesel merkezi’ oluyor. NATO’nun da tarassut kulesi, sıçrama tahtası, ‘ucuz asker deposu’, Güney cephesi değil miyiz! Varlığım AB varlığına armağan olsun! (Yoksa NATO’mu diyecektim). ‘Batıkaya kalkan tren’de ‘işçi vagonu’ndan kendimize bir yer bulduk gidiyoruz işte! Sahi, kurucusu olduğumuz IMF neden burada değil.!? Lahey Adalet divanı da gelsin, bizde Adalet çok iyi ya, ya da belki bu vesile ile daha iyi olur. “ düşüncesini dile getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın