Gündem

Abdurrahman Dilipak: Dini yapılar çöküyor, siyaset çözüm üretemiyor; adalet desen, yürekler acısı

"Su durum, sadece Türkiye için değil, İslam dünyası için de böyle"

20 Aralık 2022 09:26

Son dönemde iktidara yaptığı eleştirilerle gündeme gelen Haber Vakti yazarı Abdurrahman Dilipak, “Dini yapılar çöküyor, siyaset çözüm üretemiyor, ekonomin hali malum. Adalet desen, yürekler acısı. Ve bu durum, sadece Türkiye için değil, İslam dünyası için de böyle” düşüncesini dile getirdi.

Dilipak’ın “İrtidat fitnesi!” başlıklı bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle: 

“Deizmden de beter bir Tsunami geliyor. Bu, İstanbul depreminden de beter. Cehennem ateşini söndürecek bir itfaiye de yok. Yardım edecek kimse de olmayacak o gün. Namaz kılan birinin rüşvet alması, dindarlar arasında yayılan kumar, fuhuş ve ahlaksızlığın, genç nesiller üzerindeki olumsuz etkisi en az o haltı yiyenler kadar tahrip edici bir durum. Batılın medyada estetize edilerek anlatılması saf zihinleri bozarken, ahlak dışı davranışlar adeta bir pandemi gibi yayılıyor. Bunun aşısı, ilacı da yok, başkaları tarafından enjekte edilecek. Bunun aşısı iman, ilacı ahlak, ibadet, muamelat, akıl ve hikmet. Siyasi rezillikler, adaletteki tefessüh, piyasadaki inkıraz hepsi üst üste geldi. Birçok olumsuzluk, şüyuu vukuundan beter hale geldi. İrtitat fitnesine karşı topyekun bir seferberliğe ihtiyaç var. İrtitat sonrası dönemler milli bir felakete dönüşür. Sahip olduğunuz şeyler sizi korumaz, koruyamaz, aksine onlar fitneyi artırır, büyütür.

Varlık içinde yokluk çekersiniz, terör patlar, intiharlar, hastalıklar artar, aileler dağılır. Farkında mısınız, oraya doğru sürükleniyoruz. Dini yapılar çöküyor, siyaset çözüm üretemiyor, ekonomin hali malum. Adalet desen, yürekler acısı. Ve bu durum, sadece Türkiye için değil, İslam dünyası için de böyle. Sadece İslam dünyası için değil, tüm dünyada benzer bir durum yaşanıyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın