Medya

Abdulkadir Selvi Sözcü davasındaki hapis cezalarına tepki gösterdi: Bana ‘Adaletinle bin yaşa!’ demekten başka bir şey düşmüyor

"Kendini FETÖ'ye hizmete adayanlar bu davada tanık oldu"

30 Aralık 2019 09:08

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Sözcü gazetesi davasında verilen hapis cezalarına tepki gösterdi. Sözcü davasında tanık olan Hüseyin Gülerce’nin FETÖ’ye yakınlığına dikkati çeken Selvi, “Hayatını FETÖ’ye hizmete adayanların tanık olduğu bir davada bana ‘Adaletinle bin yaşa!’ demekten başka bir şey düşmüyor” ifadesini kullandı.

TIKLAYIN | Sözcü gazetesi davasında karar: 7 kişiye hapis cezası

Selvi yazısında, “Sözcü yazarlarını FETÖ’cülükle suçladı. Adam FETÖ’nün tam göbeğinden geliyor, bir dönem Fetullah Gülen’le görüşmek için ondan referans almanız gerekiyordu. Fetullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı olarak FETÖ’yle yazarları, sanatçıları buluşturan kişi Hüseyin Gülerce’ydi. 'Bu işi sen mi bileceksin, yoksa o mu?' diyebilirsiniz. İtiraz etmem. Hakikaten bir dönemler Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı olarak FETÖ’nün Türkiye şubesiydi” görüşünü savundu.

Selvi, “Emin Çölaşan’ın Fetullah Gülen’le hangi gizli toplantıları yaptığını, Sözcü’nün FETÖ karargâhı olarak nasıl kullanıldığını en iyi o bilir” de diyebilirsiniz. Ona da itiraz etmem. Ben de zaten o düşünceyle Gülerce’nin mahkemede verdiği ifadeyi okudum. Sözcü’nün öyle bir ilişkisi yok ki anlatsın. Emin Çölaşan’ı hedef almış. Yılların FETÖ karşıtı Çölaşan’ı FETÖ’cülükle, darbecilikle suçlamış. Bir delil sunamamış ama mahkemede öyle ileri gitmiş ki hâkimi bile kızdırmış. Dava dosyasındaki suçlamaları okumaya başlayınca mahkeme başkanı, “Ben okudum zaten” diye çıkışmış. Ama mahkeme başkanı, tanık olarak geldiği mahkemeden sanık olarak çıkmasından korkmuş olmalı ki avukatların Gülerce’ye FETÖ geçmişine ilişkin soru sorulmasını engellemiş" düşüncesini dile getirdi. 

Yazının devamı için tıklayın