Dünya

ABD ve Britanya Yemen'in vurduktan günler sonra İran destekli gruplar, ABD'nin Suriye'deki üssüne roketlerle saldırdı

15 Ocak 2024 07:57

Suriye'nin Deyrizor ilinde, İran destekli terörist gruplar ABD ordusunun konuşlandığı üsse roketlerle saldırıda bulundu. ABD ve Britanya, geçen cuma Yemen'de İran destekli Husiler'i vurduktan sonra gerilim yükselmişti. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Deyrizor'da Fırat Nehri'nin batı yakasındaki İran destekli gruplar, ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko Gaz Tesisi'ndeki üsse roketlerle saldırdı.

ABD güçlerine ait hava savunma sistemleri, roketlerin 2'sini hedefine ulaşmadan imha etti. Bir roket ise üssün çevresine düştü.

Diğer yandan üste konuşlu ABD güçleri, Fırat Nehri'n batı yakasında Haşşam beldesindeki İran destekli grupların mevkilerine roketlerle karşılık verdi.

ABD tarafından henüz saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı.

Haseke ve Deryrizor'da ABD ordusunun üsleri, yılbaşından bu yana sık sık roket ve aidiyeti bilinmeyen kamikaze İHA'larla hedef alınıyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları YPG'nin'nin kontrolünde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Beşar Esad rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

ABD ve Britanya, cuma günü Yemen'de İran'ın desteğini aldığı bilinen Husiler'i Kızıldeniz'deki gemilere yaptıkları saldırılar nedeniyle vurmuştu. Saldırıların ardından İsrail-Hamas savaşının artçılarının tüm bölgeye yayılabileceğine dair endişeler derinleşti.