Dünya

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü

Hamas'ın 2007'de bölgeyi ele geçirmesiyle saf dışı bırakılan Filistinli güvenlik güçlerinin yeniden faaliyete geçirilmesi de dahil olmak üzere birçok konu üzerinde konuşulduğu belirtildi

15 Aralık 2023 15:45

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrailli yetkililerle görüşmeleri sonrası Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, önce Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşmüş; daha sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail savaş kabinesi üyeleriyle de görüşmeler gerçekleştirmişti. 

AP'ye göre Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrailli liderlerle savaşın yoğun muharebe aşamasının sona erdirilmesine yönelik bir takvim üzerinde konuştu.

Sullivan, İsrail-Hamas savaşının geleceğine dair kimi görüşmeler yaptığı bölge ziyaretinin son ayağında Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bir araya geldi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Abbas
Ramallah'ta görüştü (Fotoğraf: AA)

Hamas'ın 2007'de bölgeyi ele geçirmesiyle saf dışı bırakılan Filistinli güvenlik güçlerinin yeniden faaliyete geçirilmesi de dahil olmak üzere birçok konu üzerinde konuşulduğu belirtildi.

Sullivan'ın ayrıca "İsrail'in uzun vadede Gazze'yi işgal etmesinin "adil" olmayacağını söylediği aktarıldı.