Dünya

ABD: Tüm işaretler Rusya’nın S-400’leri Türkiye’ye teslim edeceğini gösteriyor ve bunun sonuçları olacak

"F-35’in ittifakımızda bu Rus sisteminin bulunmasından etkilenmesini ya da istikrarsızlaştırılmasına izin veremeyiz"

25 Haziran 2019 14:42

T24 Dış Haberler

ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, tüm işaretlerin Rusya’nın S-400’leri Türkiye’ye teslim edeceğini gösterdiğini belirterek, ‘bunun sonuçları olacağını’ söyledi.

Reuters’ın haberine göre Belçika’nın başkenti Brüksel’de gazetecilere konuşan Hutchison, "Tüm işaretler Rusya'nın S-400'leri Türkiye'ye teslim edeceğini gösteriyor ve bunun sonuçları olacak. Türkiye’nin F-35 sisteminden ayrılması gerekecek; F-35’in ittifakımızda bu Rus sisteminin bulunmasından etkilenmesini ya da istikrarsızlaştırılmasına izin veremeyiz” dedi.

Türkiye’yi, S-400’lerin satın alınmasından vazgeçmek için çok fazla diplomatın devreye girdiğini ifade eden Hutchison, “Daha sona gelmedik ancak Türkiye şimdiye kadar satıştan çekileceğine dair bir izlenim vermedi. Bunun sonuçları olacak, bu konuda başka bir şansımız olduğunu sanmıyoruz” diye ekledi.

Erdoğan: Geri adım atmayacağız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada S-400'lerle ilgili olarak şunları söylemişti: 

"Türkiye kendi güvenlik konusunda baskılara boyun eğmek durumunda değildir. S-400 meselesi doğrudan egemenlik haklarımıza yönelik bir konudur, bundan geri adım atmayacağız."

Rusya Ticaret Bakanı Denis Manturov da ABD ile Türkiye arasında gerginliğe sebep olan S-400'lerin ilk parçalarının yakın zamanda Türkiye'ye taşınacağı belirtmişti.