Dünya

"ABD Temsilciler Meclisi üyesi Ocasio-Cortez vurulmalı" paylaşımında bulunan polis memuru kovuldu

Paylaşımı beğenen bir başka polis memuru da görevden alındı

23 Temmuz 2019 08:27

T24 Dış haberler

Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Alexandra Ocasio-Cortez hakkında "O aşağılık geri zekalı vurulmalı" şeklinde bir Facebook paylaşımı yapan polis memuru ve paylaşımı 'beğenen' bir başka polis memuru görevden alındı.

ABD'li yayın kuruluşu CNN'in aktardığına göre Louisiana eyaletindeki Grenta kentinin polis departmanından yapılan açıklamada, "Bu olayın birimimiz için bir utanç kaynağı olduğunu düşünüyoruz" ifadeleri yer aldı. Gretna polis komiseri Arthur Lawson paylaşımı "rahatsız edici bulduğunu" ve "bu konu ile ilgileneceğini" söylemişti.

Ocasio-Cortez, Charles Rispoli isimli polis memurunun paylaşımıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Trump'ın onun fikirlerine katılmayan seçilmiş siyasetçileri hedef alırken amaçladığı şey bu. Başkan şiddet ekiyor. İnsanların zarar görebileceği bir ortam yaratıyor ve bundan onun sorumlu olmadığını söylüyor" dedi.

Ocasio-Cortez, ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen haftalarda hedef aldığı dört azınlık Kongre üyesinden biriydi. Trump, bu Kongre üyelerinin "ülkelerine dönmesi" gerektiğini söylemişti.