Dünya

ABD Savunma Bakanı Austin ile Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'ın evlerinin yakınında Noel günü Gazze protestosu

ABD'nin farklı eyaletlerinde devam eden Gazze protestolarında binlerce kişi Biden yönetiminin İsrail'e verdiği desteğin ve Tel Aviv'e sağladığı askeri yardımların durdurulmasını talep ediyor

26 Aralık 2023 09:08

Gazze'deki saldırılarına devam eden İsrail'e desteğini sürdüren ABD yönetiminin önemli isimlerinden Savunma Bakanı Lloyd Austin ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın evinin önünde toplanan Filistin destekçileri, Gazze politikası nedeniyle ABD'yi protesto etti.

Amerikan dış politikasının kritik isimlerinden Savunma Bakanı Lloyd Austin ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın evinin önünde toplanan Filistin destekçileri, Gazze politikası nedeniyle ABD yönetimini protesto etti.

 

ABD'de Noel gününün kutlandığı saatlerde Austin'in evinin önünde toplanan kalabalık bir grup, "Austin, Austin uyan; soykırım sürerken uyuma" ve "Filistin'e özgürlük" sloganları attı.

Sullivan'ın evinin önünde toplanan bir başka grup da "Filistin sonsuza kadar özgür olacak" sloganlarıyla protestoda bulundu.

ABD'nin farklı eyaletlerinde devam eden Gazze protestolarında binlerce kişi Biden yönetiminin İsrail'e verdiği desteğin ve Tel Aviv'e sağladığı askeri yardımların durdurulmasını talep ediyor.