Dünya

ABD Savunma Bakanı Austin, Hamas'ın açıkladığı rakamlara atıfta bulundu: Gazze'de 25 binin üzerinde kadın ve çocuk öldürüldü

Pentagon daha sonra açıklama yaparak bunun Hamas kontrolündeki sağlık bakanlığının rakamları olduğunun altını çizdi

02 Mart 2024 11:14

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, önceki gün Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde yapılan bir oturumda Gazze’de kaç kadın ve çocuğun öldürüldüğü sorusuna “25 binin üzerinde” diye yanıt verdi. Pentagon daha sonra açıklama yaparak bunun Hamas kontrolündeki sağlık bakanlığının rakamları olduğunun altını çizdi.

ABD, geçici ateşkesin sağlanması ve rehine takasının sağlanması için arabuluculuk yaparken Austin’in Gazze’deki can kayıplarla ilgili açıklaması yaşanan insani krizi bir kez daha ortaya koydu.

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh açıklama yaparak bakanın bu sözleriyle “Hamas’ın kontrolündeki sağlık bakanlığının Gazze’de 25 binden fazla Filistinlinin öldürüldüğüne dair tahminine atıfta bulunduğunu” belirtti.

ABD, Gazze'ye havadan yardım dağıtacak

ABD Başkan Joe Biden, gıda, su ve ilaç kıtlığıyla karşı karşıya olan Gazze’ye havadan yardım malzemesi dağıtmaya başlayacaklarını açıkladı. Karadan yardım geçişinin neredeyse tamamen durduğu Gazze’ye havadan yardımlara Ürdün öncülük ediyor. Fransa da Ürdün’ün yardım seferlerine katılıyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Kibry ise bölgeye daha fazla yardım ulaşabilmesi için bir deniz koridoru açılmasının gündemde olduğunu, bunun için de Güney Kıbrıs limanlarının kullanılabileceğini söyledi.