Gündem

ABD'nin verdiği madalyayı reddetmesiyle gündeme gelmişti: Emekli Albay Orkun Özeller'in TSK'nın sosyal tesislerine girmesi yasaklandı

12 Eylül 2023 13:43

6 yıl önce Adana İncirlik Üssü'ndeki törende kendisine ABD'li bir albay tarafından takdim edilen madalyayı iade eden emekli Albay Orkun Özeller'in askeri sosyal tesislere girmesi yasaklandı. 
 
Durumu sosyal medya hesabından duyuran gazeteci Müyesser Yıldız, Özeller'e ait kartın TSK'ya ait sosyal tesiste kimlik kontrolü yapılan el terminalinde kullanılmaya çalışılırken hata verdiğine yönelik görüntüyü paylaştı.
 
Yıldız, şunları yazdı:
 
"Emekli Albay Orkun Özeller'i tanıyorsunuz. İncirlik'te görevdeyken, ABD'nin verdiği madalyayı reddeden komutandı. Bugün Ankara'da Orduevi'ne gittiğinde giriş kartını okutunca bu mesajla karşılaştı. TSK sosyal tesislerine girmesi resmen yasaklanmış.
 
Hatırlarsınız; Balyoz-Ergenekon kumpaslarında TSK'nın tavrını eleştiren çok sayıda komutana, ayrıca Montrö'ye sahip çıkan emekli amirallere verilen ilk 'ceza' da bu olmuştu.
 
Yani değişen bir şey yok. Yok da, eğer herhangi bir "sehven" durumu söz konusu değilse; acaba Özeller'in 'suçu' ne? ABD'nin madalyasını reddetmesi mi, Van sınırına gidip kaçakların gelişini gündeme taşıması mı, İYİ Parti'de olması mı?"