Dünya

ABD'li sirk şirketi, Kaliforniya'da 2,75 milyon dolara 25 nüfuslu çöl kasabası satın aldı

Spiegelworld performansçıları, Nipton'a "hayal kurmak, yaratmak ve özgürce sanatsal deneyler yapmak için" gidecek

05 Ocak 2023 19:48

Şehirdeki kumarhaneler için bir dizi popüler gösteri hazırlayan Las Vegaslı sirk şirketi Spiegelworld, Kaliforniya'da 25 kadar nüfuslu küçük bir çöl kasabası olan Nipton kasabasının satın alarak faaliyet alanını genişletti.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, Nisan ayında gerçekleşen 2,75 milyon dolarlık satın alma işleminin ardından artık "Sirk Kasabası" olarak anılan Nipton hakkında Spiegelworld açıklama yaptı.

 Spiegelworld, "21. Yüzyıl izleyicileri için sirk, kabare, komedi ve burleski yeniden tanımladığını" ifade ediyor

Açıklamada, "Burası, Spiegelworld sanatçılarının ve performansçılarının hayal kurmak, yaratmak ve Spiegelworld'ün birinci sınıf gösterilerinin oluşturulmasını sağlayacak özgür sanatsal deneyler yapmak üzere inzivaya çekilecekleri yaşayan bir kasaba olacak. Burası aynı zamanda ziyaretçilerin ve yoldan geçenlerin başka hiçbir şeye benzemeyen bir deneyim yaşayabilecekleri bir yer olacak" denildi. Spiegelworld, "21. Yüzyıl izleyicileri için sirk, kabare, komedi ve burleski yeniden tanımladığını" ifade etti.

Kasaba, San Bernardino County'nin Ivanpah Vadisi'nde, Nevada eyaletinin Primm bölgesine yaklaşık 19 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Nipton, Nevada eyaletinin Primm bölgesine yaklaşık 19 kilometre uzaklıkta (Spiegelworld)

Spiegelworld'ün organizatörü Ross Mollison, "Çılgın bir sirk şirketinin küçük bir kasabayı satın alması, kulağa Schitt's Creek dizisinin spin-off'u gibi gelebilir. Fakat bu, gerçeğin kendisinden çok uzak. Birkaç yıl önce misafir olarak ziyaret ettiğimizde, huzurlu ortama, uçsuz bucaksız çöl manzaralarına ve yük treni makinistleri, madenciler ve işçilerle yapılan samimi sohbetlere aşık olduk. Kendini Nipton'ın belediye başkanı ilan eden Jim Eslinger, Mojave'ye saygı duymanız gerektiği ve çölün yaptığınız şeyden memnun olup olmadığını size söyleyeceği konusunda beni uyarmıştı." dedi.

Nipton kasabası, 2017'de bir kenevir şirketi tarafından 5 milyon dolara satın alınmıştı.