Dünya

ABD'li 4 senatörden Trump ve Musk'ın Tesla araçlarla poz verdiği etkinliğe soruşturma talebi

14 Mart 2025 11:30

Güncelleme: 14 Mart 2025 11:33

ABD'de 4 Demokrat senatör, ABD Başkanı Donald Trump'ın kıdemli danışmanı Elon Musk ile Beyaz Saray'da düzenlediği ve Tesla araçların sergilendiği etkinlik hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

Demokrat senatörler Elizabeth Warren, Adam Schiff, Cory Booker ve Richard Blumenthal, ABD Kamu Etiği Ofisi (OGE) Direktör Vekili Douglas Collins'e gönderdikleri mektupta, Trump'ın Musk ile beraber kameralar karşısına geçerek Beyaz Saray'ın bahçesinde Tesla araçlarla poz vermesini eleştirdi.

Musk'ın, Trump'la beraber hükümetteki pozisyonunu şirketi Tesla'nın ürünlerini teşvik etmek için kullandığını öne süren senatörler, bu konuda soruşturma açılmasını talep etti.

Senatörler, "Musk, Başkanla yaptığı resmi basın toplantısında Beyaz Saray'ı arka plan olarak kullanarak Tesla'yı tanıtmak suretiyle, hükümetteki üst düzey rolünü ve başkanlıkla ilişkili yetkisini kullanarak Tesla'yı tavsiye ediyor ve Trump yönetiminin Tesla araçlarını desteklediğini ima ediyor gibi göründü." ifadelerini kullandı.

Trump 12 Mart'ta, Musk ile beraber kameralar karşısına geçerek, Beyaz Saray'ın bahçesine getirilen Tesla araçlarla poz vermişti.

Musk'a desteğini vurgulamak üzere bir araç alacağını kaydeden Trump, "Satın alacağım çünkü birincisi, bu harika bir ürün, olabildiğince iyi. İkincisi, bu adam enerjisini ve hayatını bunu yapmaya adadı ve bence kendisine haksızlık yapıldı." diye konuşmuştu. (AA)


Hatice (12) ve Resul (13) öyle bir icat yaptı ki…


Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Yasa dışı bahis soruşturması: PozitifBank, Payfix ve Flash TV’nin de arasında bulunduğu 23 şirkete el koyuldu

TIKLAYIN | Abdulkadir Selvi: İşletme Fakültesi'nin Ekrem İmamoğlu'nun diplomasını iptal etmesi bekleniyor

TIKLAYIN | Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Avrupa'ya veda ettiği Rangers maçını yorumladı: Makus talihini yenemedi

TIKLAYIN | Zafer Algöz paylaşımı apar topar silmişti; Şinasi Yurtsever'in annesinin ne hastalığından ne de vefatından haberi yokmuş

TIKLAYIN | T24’e özel Google röportajında ikinci kısım: Siyasi eğilimleri hesaplamıyor, bir site iktidar yanlısı mı iktidar karşıtı mı bilmiyoruz

TIKLAYIN | Akaryakıt fiyatlarına çifte zam geldi

TIKLAYIN | Bakan Yerlikaya açıkladı: Dikkat, bu ehliyetlerin tamamı iptal edilecek!

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir