Dünya

ABD, Kızıldeniz'de Husilere ait dört dron düşürdü

24 Aralık 2023 11:44

T24 Dış Haberler

ABD, Yemen'in Husi kontrolündeki bölgelerden havalanarak Kızıldeniz'deki ABD savaş gemisine doğru yol alan 4 dronu düşürdüğünü duyurdu. 

ABD Merkezi Komutası'ndan (Centcom) yapılan açıklamada, "Bunlar, 17 Ekim'den bu yana Husiler tarafından ticari gemilere yapılan 14 ve 15. saldırıları temsil ediyor" denildi. 

Yemen'in büyük bölümünü kontrol eden İran destekli Husiler, haftalardır Kızıldeniz'in güney ucundaki Babülmendep Boğazı'ndan geçen gemilere saldırarak ticareti aksatıyor. Husiler, bunu İsrail'in Gazze'deki savaşına karşılık olarak yaptıklarını söylüyor. 

Pazar sabahı yapılan açıklamada Centcom, saldırıya uğrayan iki gemiden yardım çağrısı aldıklarını ifade etti. Bir Norveç bayraklı gemiyi dronların "son anda ıskaladığı", bir Hindistan bayraklı Gabon'a ait geminin ise tek taraflı bir saldırıyla vurulduğu bildirildi.

Açıklamada ayrıca Husilerin Kızıldeniz'in güneyindeki ticaret rotalarına iki gemi karşıtı balistik füze attığı belirtildi. Saldırılardan hiçbir geminin etkilenmediği belirtildi.