Gündem

ABD Hazine Bakanlığı'ndan Türkiye'den şirket ve kişilere 'IŞİD yaptırımı'

19 Kasım 2019 09:54

T24 Dış haberler

ABD Hazine Bakanlığı Suriye, Türkiye, Körfez Bölgesi ve Avrupa'da faaliyet gösteren dört şirket ve iki kişiye radikal İslamcı terör örgütü IŞİD'e finansal ve lojistik destek sağladıkları gerekçesiyle yaptırım uygulama kararı aldı.

Reuters'ın aktardığına göre bahsi geçen kişi ile kurumlara teröristlere ve teröristlere destek sağlayanları kara listeye alan bir başkanlık kararnamesi kapsamında yaptırım uygulanacak.

Merkezi Türkiye’de bulunan Sahloul döviz şirketi, El-Sultan para transferi şirketi ve ACL ithalat ihracat şirketine IŞİD'e destek sağladığı gerekçesiyle yaptırım uygulanacak. Kara listeye alınanlara arasında İsmail Bayaltun ve ağabeyi Ahmet Bayaltun olmak üzere iki Türk vatandaşı da yer alıyor.

Afganistan merkezli Nejaat sosyal yardım grubu ve organizasyonun üst düzey yöneticileri Seyid Habib Ahmed Han ile Rohullah Vekil de radikal İslamcı terör örgütünün Afgan koluna destek verdikleri gerekçesiyle yaptırım listesine eklendi.

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin, hamlenin IŞİD'e Ebubekir El Bağdadi'nin ölümünden sonra daha fazla baskı uygulamak için yapıldığını ifade etti.