Dünya

ABD Genelkurmay Başkanı Milley: Rusya, Donbass'ta taktik başarılar elde etmiş olsa da stratejik hedeflerine ulaşamadı

21 Temmuz 2022 00:11

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, “Rusya son birkaç ayda Donbass'ta kademeli taktik başarılar elde etse de stratejik ve operasyonel hedeflerine ulaşamadı” dedi. 

Çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun 4'üncü toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, “Ruslar son birkaç ayda Donbass'ta kademeli taktik başarılar elde etseler de stratejik ve operasyonel hedeflerine ulaşamadılar. Rusya, ağır maliyetler karşısında düşük kazanımlar elde etti. Bölgede, ezici bir yıpratma savaşı var" ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın, Donbass bölgesini kaybedip kaybetmediğine dair gelen bir soruya Milley, “Hayır, henüz kaybedilmedi. Ukraynalılar, kazandıkları her bir toprak parçası için Ruslara bedel ödetiyor” dedi.

Rusya’nın 90 günlük harekatı boyunca Donbass’ta çok az toprak kazandığını söyleyen Milley, bölgedeki çatışmaların çok şiddetli olduğunun altını çizerek, “Her 24 saatte bir, on binlerce top mermisi ateşleniyor. Her iki tarafta çok sayıda kayıp, çok sayıda yıkım var” dedi.

Milley, Donbass bölgesinde Ukrayna ordusu ile Rus ordusu arasındaki mevzilerin birbirine çok yakın olduğunu da belirtti.  (İHA)