Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı yanıtladı: Türkiye'de vize randevusu almak isteyenlere neden 1 sene sonraya randevu veriliyor?

19 Ağustos 2022 10:40

T24 Dış Haberler

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, kendisine Türkiye'de ABD vizesi almak isteyenlerin uzun süre randevu bulamaması sorulunca, "Bunun Türkiye'ye özgü bir durum olmadığını" söyledi ve Covid pandemisi sonrası yaşanan zorluklara işaret etti. 

Perşembe günü düzenlenen basın toplantısında gazeteci Anıl Sural, Price'a "Ankara'da ABD Büyükelçiliği sadece acil durum randevuları veriyor. İstanbul'daki Başkonsolosluk'ta ise insanlar bir seneden uzun süre bekletiliyor. Bunun özel bir nedeni var mı?" diye sordu.

Price, soruya şu yanıtı verdi: 

"Dünya genelinde zorluklarla karşı karşıyayız. Bunun ana nedeni Covid. Bazı Covid kısıtlamaları yürürlükteydi ve kısıtlamaları yeni kaldıran ülkelerde bunun hala devam eden bazı etkilerini görebiliyoruz. Size bunun Türkiye'ye özgü bir durum olmadığının güvencesini verebilirim. Türkiye'de de başka yerlerde de bununla mücadele ediyoruz. Covid kısıtlamalarının iş gücümüze etkisi bekleme sürelerini uzattı. Acil şekilde çözmeye çalışıyoruz. Bazı yerlerde kısaltmayı başardık. Covid öncesi döneme dönmeyi hedefliyoruz" 

Price, "Öğrenciler için öncelik sağlıyoruz. O öğrencilerin okul yılı başlamadan gelmesi gerektiğini biliyoruz. Her sene buraya binlerce öğrenci geliyor" dedikten sonra Sural, öğrenciler için de bekleme süresinin Türkiye'de 200 günün üzerinde olduğunu belirtti.