Gündem

ABD'den VOA Türkçe muhabirini tartaklayan MHP'lilere tepki; 'ifade özgürlüğü' hatırlatıldı

25 Ocak 2023 19:10

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, VOA Türkçe (Amerika'nın Sesi) muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu’nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve korumaları tarafından tartaklanmasına tepki gösterdi. Sözcü Price, "ABD, Türkiye'de ifade özgürlüğüne yönelik yaygın kısıtlamalardan endişe duymaya devam ediyor. " ifadelerini kullandı. 

Sözcü şu açıklamaları yaptı: 

"İfade özgürlüğü - gazeteciler dahil ve hatta bazılarının tartışmalı ya da rahatsız edici bulduğu söylemleri içerdiğinde bile - demokrasiyi güçlendirir ve korunması gerekir."

Amerika'nın Sesi haberciliği uzun zamandır objektif haber ve bilgi için hayati bir kaynak olmuştur. ABD, Türkiye'de ifade özgürlüğüne yönelik yaygın kısıtlamalardan endişe duymaya devam ediyor. "

14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimlere ilişkin soru soran gazeteciye "Siz beni dinlememişsini o anlaşılıyor" diyen Bahçeli, gazetecinin Sinan Ateş cinayetine ilişkin sorusuna ise yanıt vermeyerek "Hadi işine bak, hadi bakayım" ifadeleriyle tepki gösterdi. " />

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amerika'nın Sesi / VOA muhabiri  Yıldız Yazıcıoğlu'nun, Sinan Ateş cinayetine ilişkin sorusuna, "hadi işine bak, hadi bakayım!" diye tepki göstermişti. 

Bahçeli'nin bu tepkisiyle birlikte MHP liderinin özel kalem müdürü Fikret Hayali ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak'ın, Yazıcıoğlu'nu geriye doğru ittiği görüldü. 

 

TIKLAYIN | Bahçeli'den Sinan Ateş cinayetini soran VOA muhabirine: İşine bak!