Gündem

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ankara'ya geldi

06 Kasım 2023 00:14

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi.

Blinken ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 23.58'de Esenboğa Havalimanı'na indi.

Blinken'ı, Esenboğa Havalimanı'nda, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı ve çok sayıda yetkili karşıladı.

Dışişleri Bakanı Fidan ile mevkidaşı Blinken arasında yarın yapılacak resmi görüşmelerde, Gazze’deki durum, bölgesel meseleler ve ikili ilişkilerin ele alınması bekleniyor. 

TIKLAYIN | Hamas-İsrail savaşında gün gün, dakika dakika tüm gelişmeler

Blinken, en son Abbas'la görüşmüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti'ne (GKRY) daha önce duyurulmayan bir ziyaret gerçekleştirdi. Blinken, dün  sabah saatlerinde Batı Şeria'nın Ramallah kentine de habersiz bir ziyaret gerçekleştirerek Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü. 

CBS News, Blinken'in ziyareti sırasında Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis ve Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos ile bir araya geldiğini bildirdi. Blinken, Hristodulidis ve Kombos; Blinken'in uçağında bir toplantı gerçekleştirdi.

TIKLAYIN | ABD Dışişleri Bakanı Blinken, GKRY'ye, önceden duyurulmayan bir ziyaret gerçekleştirdi; Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı ile uçağında görüştü