Gündem

ABD'den Türkiye'ye uyarı: Rusya, Batı yaptırımlarını atlatmak için Türkiye'yi kullanmaya çalışıyor

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Elitaş, ABD'li mevkidaşı Adeyemo ile telefonla görüştü

21 Ağustos 2022 00:04

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş ile gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde; Rusya'nın, Türkiye üzerinden Batı yaptırımlarını atlamaya çalıştığı konusunda uyarıda bulundu. 

Reuters'ta yer alan habere göre, ABD Hazine Bakanlığı; Adeyemo'nun, Elitaş'a; Rus kurumlarının ve Moskova'nın, Ukrayna'daki saldırıları nedeniyle uygulanan Batı yaptırımlarını atlatmak için Türkiye'yi kullanmaya çalıştıklarını söylediğini açıkladı. 

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; ikilinin telefon görüşmesinde Rusya'ya yönelik yaptırımların uygulanmasına yönelik devam eden çabaların da ele alındığı belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise; Elitaş'ın Türkiye'nin hem Rusya hem de Ukrayna ile derin ekonomik ve siyasi ilişkilerini vurguladığını, ancak Adeyemo'ya Ankara'nın yaptırımların herhangi bir şekilde ihlal edilmesine izin vermeyeceğine dair güvence verdiğini söylediği bildirildi. 

Açıklamada;"Elitaş, Türkiye'nin mevcut süreçlere ve yaptırımlara ilişkin tutumunun değişmediğini, ancak yaptırımların herhangi bir kurum veya kişi tarafından ihlal edilmesine izin vermeyeceğini doğruladı" denildi.