Dünya

ABD’deki her 16 kadından biri ilk cinsel ilişkisini zorla yaşıyor

18 Eylül 2019 19:37

T24 Dış Haberler

Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen bir çalışma yaşayan her 16 kadından birinin ilk cinsel deneyimini fiziksel ya da psikolojik zorlama sonrası yaşadığını ortaya koydu.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi’nin sağlık ve aile hayatı konusunda düzenli olarak yaptığı anketlerden ortaya çıkan sonucu inceleyen Harvard Tıp Fakültesi’nden Laura Hawks ve meslektaşları, son 8 yılda 18 ila 44 yaşları arasında 13 bin kadının yüzde 6.5’inin bir erkekle yaşadığı ilk vajinal seks deneyiminin ‘gönüllü olmadığı’ bilgisine ulaştı. Araştırmacılar, ‘gönüllü olmayan’ cevabı için ‘zorla’ terimini kullandı.

Araştırmaya katılan ve ilk cinsel deneyimlerinin zorla olduğunu söyleyen kadınların yaklaşık yarısı buna fiziksel güç kullanılarak zorlandıklarını ifade ederken; 4’te biri fiziksel olarak zorlandıklarını, 4’te biri de fiziksel olarak tehdit edildiklerini söyledi. Araştırmanın sonuç metninde bu gruplar arasında kesişimler olduğuna dikkat çekildi.

Kadınların yaklaşık yarısı sözlü bir şekilde taciz edildiklerini kaydederken, en çok verilen örnek cinsellik olmaması halinde ilişkinin bitmesi tehdidi oldu.