Dünya

ABD’de sıcaklar, yanık vakalarında artışa neden oldu

25 Temmuz 2023 08:47

T24 Dış Haberler

ABD’de uzun süren sıcak hava dalgası, sıcak yüzeylere veya nesnelere dokunduktan sonra yaralanan yanık hastalarının sayısında artışa neden oldu.

Arizona’daki sağlık görevlileri, bazı hastaların güneşin ısıttığı asfalta düşerek yaralandığını söyledi. Phoenix kentinde sıcaklıkların, 24 gündür 43 santigrat derecenin üstüne çıktığı belirtildi. Yetkililer, zeminlerin kaynama noktasına yakın sıcaklıklara ulaşabileceği konusunda uyardı.

BBC’nin Arizona Yanık Merkezi’nden aktardığına göre, merkezin 45 hastane yatağının tamamen dolu olduğu ve bunların yaklaşık üçte birinin kavurucu beton ve asfalt yüzeylerden kaynaklanan ciddi temas yanıklarına maruz kaldığı kaydedildi. Yanık hastalarının çoğunun, sıcakta dengesini kaybederek düşmüş olabilecek yaşlılardan ve düştükten sonra yerden çabuk kalkamayan çocuklardan oluştuğu bildirildi.

Sayıların beklenenden daha yüksek olduğunu söyleyen Dr. Kevin Foster, bu yaz yeni hasta oranının geçen seneyi şimdiden geride bıraktığını ifade etti. Merkezde ayrıca hastaneye yatırılmayan, ancak metal emniyet kemerleri gibi sıcak yüzeylere dokunarak oluşan yanıklar nedeniyle gelen 150’den fazla hastanın da tedavi edildiği kaydedildi.

Sıcak hava dalgasının ABD’nin büyük bölümünü etkilemeye devam edeceği belirtildi.