Dünya

ABD'de okula dönüş gününde liseye silahlı saldırı: 6. sınıf öğrencisi öldürüldü, 5 kişi yaralandı

05 Ocak 2024 08:28

T24 Dış Haberler

ABD'nin Iowa eyaletindeki küçük Perry kasabasında 17 yaşındaki şüpheli, gittiği liseye silahlı saldırı düzenleyerek bir 6. sınıf öğrencisini öldürdü ve 5 kişiyi yaraladı. 

Perşembe günü düzenlenen saldırıdan sonra yapılan basın toplantısında polis, şüphelinin 17 yaşındaki Perry Lisesi öğrencisi Dylan Butler olduğunu belirtti. Butler, okula gelen polis memurları tarafından ölü bulundu. Şüphelinin kendisini vurduğu düşünülüyor. 

Yetkililer, polisin okulda ev yapımı bir patlayıcı da bulduklarını ifade etti. Uzmanlar, patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. 

Eyaletin suç soruşturmaları departmanının direktör asistanı Mitch Mortvedt, saldırıda yaralananların 4'ünün öğrenci, birinin ise okul yöneticisi olduğunu açıkladı.

Mortvedt, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu ancak hayati tehlikesinin bulunduğunun düşünülmediğini aktardı.

Okula saldırı, kış tatilinden sonra ilk okul gününde gerçekleştirildi. 

Yapılan açıklamada saldırganın bir pompalı tüfek ve tabanca kullandığı; ayrıca saldırı saatlerinde sosyal medya paylaşımları yaptığı bildirildi. Saldırının gerekçesinin tespit edilmesi için soruşturma sürdürülüyor.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın durum hakkında bilgilendirildiğini ve eyaletin valisiyle konuştuğunu ifade etti. 

Saldırı anında okuldaki orkestra provasından çıkmakta olduğunu belirten 18 yaşındaki son sınıf öğrencisi Rachel Kares, aralıklı olarak 4 el ateş sesi duyduğunu ifade etti. "Yerimizden zıpladık" diyen Kares, "Orkestra hocam bize baktı ve 'koşun' diye bağırdı. Biz de koştuk" ifadelerini kullandı.