Dünya

ABD'de lisede bıçaklı saldırı: 1 ölü, 2 yaralı

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletindeki bir lisede meydana gelen bıçaklı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı

01 Eylül 2022 20:25

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde bir lisede bıçaklı saldırı meydana geldi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Jacksonville Polis Şefi Mike Yaniero yaptığı açıklamada, lisede meydana gelen bıçaklı saldırıda yaralanan 2 öğrenciden 1’inin hayatını kaybettiğini ve 1 öğretmenin yaralandığını söyledi.

Polis, yaralı öğrencilerin tedavi için Lejeune Deniz Kuvvetleri Tıp Merkezi Kampı'na götürüldüğünü açıkladı. Yaniero, lisede meydana gelen saldırının bıçaklama olayı gibi göründüğünü ancak soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Polis, halka yönelik devam eden bir tehdit olmadığını belirtti.

Polis, yerel saatle 07.00 civarında bir okul görevlisi tarafından bildirilen saldırıya 20 saniye içinde yanıt verildiğini belirterek, şüpheli bir öğrencinin gözaltına alındığını söyledi. Polis, saldırının okulun içindeki ortak bir alanda gerçekleştiğini ve çok sayıda öğrencinin saldırıya tanık olduğunu ifade ederek,  saat 08.45'ten sonra, öğrencilerin ailelerine teslim edildiğini belirtti. Olay nedeniyle tüm etkinliklerin iptal edildiği ve okulda salı gününe kadar eğitime ara verildiği söylendi. (İHA)