Dünya

ABD'de lise saldırısının 14 yaşındaki şüphelisinin babası tutuklandı

GBI Direktörü Chris Hosey, Colin Gray'e yöneltilen suçlamaların oğlunun eylemleriyle ve silah bulundurmasına izin vermekle doğrudan bağlantılı olduğunu söyledi

06 Eylül 2024 09:02

T24 Dış Haberler

ABD'nin Georgia eyaletinde lise saldırısı gerçekleştiren 14 yaşındaki çocuğun babası 54 yaşındaki Colin Gray tutuklandı. 

Georgia Soruşturma Bürosu (GBI), 54 yaşındaki Colin Gray'in dört kez kasıtsız adam öldürme, 2 kez ikinci derece cinayet ve 8 kez de çocuklara zulüm suçlamasıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı. Yetkililer, oğlu Colt Gray'i dört cinayetle suçladıla ve onu bir yetişkin olarak yargılamayı planladıklarını söyledi. İlk duruşması bu sabah gerçekleştirilecek. 

Atlanta yakınlarındaki Winder kentinde bulunan Apalachee Lisesi'nde meydana gelen silahlı saldırıda 2 öğretmen ve 2 öğrenci ölmüş, 9 kişi de yaralanmıştı.

GBI Direktörü Chris Hosey, Colin Gray'e yöneltilen “bu suçlamaların oğlunun eylemleriyle ve silah bulundurmasına izin vermekle doğrudan bağlantılı olduğunu” söyledi. Emniyet kaynakları, yetkililerin Colin Gray'in AR tarzı silahı Aralık 2023'te oğluna hediye olarak alıp almadığını araştırdığını söyledi.

Colin Gray, ayrıca polise oğlunun okulda sataşmalara maruz kaldığını ve anne babasının ayrılmasıyla mücadele ettiğini söyledi. Polis kayıtları, çocuğun anne ve babasının boşanma sürecinde olduğunu ve ayrılık sırasında babasıyla kaldığını ortaya koyuyor. 

Genç sık sık babasıyla birlikte avlanıyordu ve babası polise oğlunu yanaklarında bir geyiğin kanıyla fotoğrafladığını söylemişti.