Dünya

ABD'de Fox News kanalı, Trump'ın konuşması sırasında Biden'a "Özenti diktatör" dedi

14 Haziran 2023 12:47

T24 Dış Haberler

ABD'nin muhafazakar televizyon kanallarından Fox News, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın duruşmadan sonra yaptığı konuşma sırasında ABD Başkanı Joe Biden'ı "Siyasi rakibinin tutuklatmaya çalışan özenti diktatör" olarak nitelendirdi.

Fox News ayrıca Trump'ın devlete ait gizli belgeleri kendi şahsi konutunda tutmak ve yetkililerin belgeleri geri almasını engellemeye çalışmakla resmen suçlandıktan saatler sonra yaptığı konuşmayı canlı olarak yayınlayan tek ana akım haber kanalı oldu.

Trump'ın konuşmasının sonunda ekranı ikiye bölen Fox News, sol tarafta Biden'ın Beyaz Saray'da yaptığı ayrı bir konuşmayı göstermeye başladı. Bu sırada KJ'de, "Özenti diktatör, siyasi rakibini tutuklattıktan sonra Beyaz Saray'da konuşuyor" ifadeleri yer aldı.

KJ, saat başı program değişene kadar yayında kaldı. 

Salı gecesi New Jersey'de destekçilerinin önünde konuşan Trump, bir kanıt sunmadan kendisine yönelik federal suçlamaların arkasında ABD Başkanı Joe Biden olduğunu ifade etti. İki kez hakkında azil süreci başlatılan ve iki kez mahkemede suçlanan Trump, "Biden sonsuza dek sadece en yozlaşmış ABD Başkanı olarak değil; ayrıca çeteciler ve Marksistlerle ABD demokrasisini yok etmeye çalışmış kişi olarak hatırlanacak" dedi.

Trump, kendisine suçlamaları yönelten özel yetkili savcı Jack Smith'i de "kafayı yemiş bir çeteci" olarak nitelendirdi. 

Trump, 2024'te Başkan seçilirse, "ABD tarihinin en yozlaşmış Başkanı Biden'ın peşine düşmesi için gerçek bir özel yetkili savcı atayacağım" diyen Trump, "Derin devleti tamamen yok edeceğim" diye konuştu.