Dünya

ABD'de esrar ticareti sırasında 6 kişi öldü

Tutuklanan kişilerin yasa dışı kenevir yetiştirdiği ve cinayet şüphesiyle kefaletsiz hapse atıldıkları bildirildi

30 Ocak 2024 07:48

T24 Dış Haberler

Yerel kolluk kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Kaliforniya'nın Mojave Çölü'nün ücra bir bölgesinde altı kişiyi öldürdüğü şüphesiyle beş adam tutuklandı. 
 
Tamamı erkek olan altı kişi vurularak öldürüldü, dördü de kısmen yakıldı. Cesetleri şehrin yaklaşık 97 km çıkışında, iki toprak yolun kavşağında bulundu. 
 
Yetkililer, kurbanların kendilerinin de cinayetlere yol açan suç faaliyetlerine karışmış olabileceğini söylerken, polis memuru Shannon Dicus, San Bernardino'da düzenlenen bir basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, "Bu cinayetlerin arkasındaki itici güç yasadışı esrar gibi görünüyor. Esrar ticareti için olay yerinde buluşma ayarlandı" dedi. 
 
Dicus, Kaliforniya seçmenlerinin 2016 yılında esrarın eğlence amaçlı satışını ve yetiştirilmesini yasallaştırmasından sonra suç çetelerinin ve şiddetin esrar ticaretinde sıkışıp kaldığını söyleyerek, "Buna izin vererek, Kaliforniya'da bir vebayı serbest bıraktık ve veba, esrarın karaborsası, kartel faaliyetleri ve orada bulunan bir dizi kurbandır" dedi.
 
Dicus, ayrıca cesedin bulunduğu yerin hemen yakınındaki 11 bölge de dahil olmak üzere, yalnızca geçen yıl yasadışı esrar yetiştirme operasyonları için 400'den fazla arama emri çıkardığını söyledi.
 
Kurbanlardan biri olan 22 yaşındaki Franklin Noel Bonilla'nın 395 numaralı otoyolun dışındaki çöl çalılıklarında, 911 acil telefon hattını arayarak İspanyolca konuştuğunu, vurulduğunu ve nerede olduğunu bilmediğini söylediği aktarıldı. Bonilla, polisin cinayet mahallinden yapılan telefon görüşmesini takip etmesinden kısa bir süre sonra ölü bulunan altı kişi arasındaydı.
 
Yetkililer, kurbanlardan bazılarının Honduras kökenli olduğunu açıklarken, tutuklanan kişilerin yasa dışı bir kenevir yetiştirme sahasında gözaltına alındıklarını ve cinayet şüphesiyle kefaletsiz hapse atıldıklarını söyledi.