Dünya

ABD'de Demokratlar 2020'de Trump'ın karşısına çıkmak için yarışıyor: En çok bağışı hangi aday adayı topladı?

16 Temmuz 2019 14:07

T24 Dış haberler

ABD'de Demokrat Parti aday adaylarının 2020'de partinin adayı olmak için verdiği yarış sürüyor. Adaylar, seçim kampanyaları için destekçilerinden para desteği istemeye devam ederken, 2. çeyrekte adayların topladıkları bağış miktarları açıklandı.

New York Times'ın aktardığına göre Demokrat Parti'de adı öne çıkan 5 aday adayı son çeyrekte toplam 96 milyon dolar topladı.

Anketlerde 5. sırada gözüken South Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg ilk çeyrekte topladığı miktarın üç katından fazlasını toplayarak 2. çeyrekte en çok bağış toplayan isim oldu. 24.9 milyon dolar bağış toplayan Buttigieg, eski başkan yardımcısı Joe Biden ve Vermont Senatörü Bernie Sanders gibi isimleri geride bıraktı. 

Anketlerde birinci sırada yer alan Biden ikinci çeyrekte 22 milyon , anketlerde ikinci sırada olan Sanders 18 milyon, üçüncü sırada olan Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ise 19.2 milyon dolar topladı. Warren ve Sanders bağış için büyük etkinlikler düzenlemiyor.

Canlı yayın tartışmalarında başarılı bir performans gösteren California Senatörü Kamala Harris, bu çeyrekte 11.8 milyon dolar destek topladı. Beto O'Rourke ise anketlerde olduğu gibi bağışlarda da hayal kırıklığına uğradı. Miramar Belediye Başkanı Wayne Hessam ise 50 bin 281 dolar toplayarak en az bağış alan aday oldu.

                                                    Tablo: New York Times

Cumhuriyetçi Parti adayı ve ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasının kasasında yaklaşık 56.7 milyon dolar bulunuyor. Bu sayı en yakın takipçisi Sanders'ın kasasında bulunan paranın iki katından fazla.