Dünya

ABD'de Demokrat Parti başkan aday adayları canlı yayında karşı karşıya gelecek

Sanders ve Biden aynı gece karşı karşıya gelecek

15 Haziran 2019 08:08

T24 Dış haberler

ABD'de 2020 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adayı olmak için yarışacak isimler canlı yayında tartışacak. 12 adayı aday, altışarlı gruplar halinde 26 ve 27 Haziran'da karşı karşıya gelecek.

Hangi adayların karşılıklı sahne alacağını belirlemek için çekilen kurada anketlerde önde gözüken isimlerin aynı geceye denk gelmemesi için çaba sarf edilse de, şu ana kadar anketlerde en önde gözüken 5 adaydan dördü aynı gece sahnede olacak. 

Anketlere göre yüzde ikinin üzerinde destek alıp, ilk gece tartışacak olan isimler sadece eski Temsilciler Meclisi üyesi Beto O'Rourke, Senatör Elizabeth Warren ve Newark Belediye Başkanı Cory Booker. Elizabeth Warren, Vermont Senatörü Bernie Sanders ve eski başkan yardımcısı Joe Biden'ın ardından yarışın üçüncü favorisi olarak görülüyor. 

TIKLAYIN- Batı demokrasileri ‘aday düellosuna’ alışık, Türkiye’deki fark soruların ‘kısıtlı’ olması

Yarışı önde götüren isimler Biden ve Sanders tartışmaların ikinci gecesi, 27 Haziran perşembe günü karşı karşıya gelecek. Bu iki ismin yanısıra South Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg ve Senatör Kamala Harris gibi iddialı isimler de sahnede olacak. Bu program, Sanders'ın Biden ile arasındaki farkı eritmesi için büyük bir fırsat olarak görülüyor. 

ABD'de 2020 seçim sürecinin ilk tartışması olacak programı NBC yayımlayacak. Tartışmalar için soruları gazeteciler Lester Holt, Savannah Guthrie, Chuck Todd, Rachel Maddow ve Jose Diaz- Balart hazırlayacak.