Dünya

ABD'de Demokrat aday adayı Beto O'Rourke, beklentilerin altında kalan seçim kampanyasına son verdi

02 Kasım 2019 09:16

T24 Dış haberler

ABD'de Demokrat Parti'nin 2020 seçimlerinde başkan adayı olma yarışının başlangıcında favorilerden biri olan, ancak kampanyası beklentilerin çok altında kalan Beto O'Rourke, seçim kampanyasına son verdiğini ve ön seçimlere katılmayacağını açıkladı.

TIKLAYIN-Eski punk-rock basçısı, Demokratların yeni yıldızı: Beto O'Rourke

Kararını medium.com'a yazdığı "Teşekkürler" başlıklı bir makaleyle açıklayan O'Rourke, "Kabul etmek zor olsa da, şimdi bu kampanyanın başarılı bir şekilde ilerlemek için gerekli vesaitlere sahip olmadığını anlıyorum" ifadelerine yer verdi. 

Kampanyasına son vereceğini Des Moines'de düzenlenen bir kutlama yemeğinden önce açıklayan O'Rourke, destekçilerine "Korkmak yok" yazısının önünde seslendi. "Size bu partinin adayı olarak hizmet etmeyeceğim" diyen O'Rourke, "Hepinizi seviyorum" dedi.

BuzzFeed muhabiri Molly Hensley-Clancy, Des Moines'a O'Rourke'u görmek için çok kişinin geldiğini ve kampanyaya son verme kararının "şok" yarattığını ifade etti. Birçok kampanya çalışanını kararı gözyaşlarıyla karşıladığı ifade edildi. 

Eski bir Temsilciler Meclisi üyesi olan O'Rourke, 2018 ara seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin en kıdemli Senatörlerinden Ted Cruz ile muhafazakarların kalesi kabul edilen Teksas'ta bir Senato koltuğu için yarışmıştı. O'Rourke'un çok başarılı bir kampanyanın ardından ufak bir farkla seçim kaybetmiş, ancak ülkenin en çok konuşulan siyasetçilerinden biri haline gelmişti.

O'Rourke, Demokrat aday adayları arasında yapılan anketlerde ilk dördün çok uzağında kalmıştı ve oylarında azalma gözlemlenmişti.