Dünya

ABD'de bir öğretmen kayıp Boeing uçağı parçasını evinin arka bahçesinde buldu

09 Ocak 2024 11:42

T24 Dış Haberler

Oregon'da öğretmen Bob Sauer, Alaska Havayolları'na ait bir jetten kopan uçağın parçasını Pazar akşamı arka bahçesindeki ağaçların arasında buldu. ABD'li yetkililer, Portland, Oregon'un Cedar Hills banliyösündeki insanlardan hayati önem taşıyan kayıp kapı tapasını aramalarını istedi. 

Geniş bahçesinden Reuters'a konuşan Sauer, "El feneri ışığıyla arka taraftaki ağaçların altında normalde orada olmayan beyaz bir şeyin parıldadığını görebiliyordum. Çok açık bir şekilde bir uçağın parçasıydı. Gövdeyle aynı eğriliğe sahipti, içinde uçak tipi bir pencere vardı ve beyazdı." dedi. 

Sauer, daha fazla yolcu taşıyacak şekilde yapılandırılmış uçaklara kurularak çıkışın yerine kullanılacak, kabin ortası kapı tapası olarak bilinen bir panel bulmuştu.

Sauer, "O noktada kalbim biraz hızlı atmaya başladı çünkü şunu düşündüm: Aman Tanrım, insanlar tüm hafta sonu bunu arıyordu ve sanki tüm hafta sonu benim arka bahçemdeymiş gibi görünüyor." dedi.

Panelin daha ayrıntılı inceleme için Washington'daki bir Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) laboratuvarına gönderildi. Fen bilgisi öğretmeni Sauer, ağaçların hava yastığı gibi davrandığını söylerken, "Kapının düşme nedeniyle hasar gördüğünü sanmıyorum" dedi.